Source Promo
Image default
Electronica en Computers

Een goede elektrische kachel aanschaffen

Een goede elektrische kachel aanschaffen

Het aanschaffen van een goede Elektrische kachel in deze tijd is geen onverstandige keuze. De gasprijzen gaan door het dak heen en stroom stijgt iets minder hard. Om de winter toch goed door te komen moeten we 15% gas gaan besparen per huishouden. Als je dus in een ruimte een elektrische kachel gebruikt dan bespaar je dit met gemak. Daarnaast kan het ook nog een leuk voordeeltje voor je portemonnee opleveren. Zeker als je jouw eigen stroom opwekt met zonnepanelen. Afhankelijk van de wensen die je hebt zijn er een aantal belangrijke eigenschappen. De meeste belangrijke is toch wel het wattage. Hoe hoger dit is hoe hoger de kracht van deze kachel is. Natuurlijk kun je ook altijd een keer vergeten om de kachel uit te zetten. Dan is het wel handig als er een oververhittings bescherming op zit. Dit is vaak niet veel duurder.

Aandachtspunten?

Het beste kun je een elektrische kachel kopen uit de categorie best getest. Deze producten zijn namelijk beoordeeld door gebruikers, maar ook hebben wij gekeken naar de prijzen. Zo weet je zeker dat je waar voor je geld krijgt ongeacht je budget. Een goedkoop model beschikt vaak over standen i.p.v. een temperatuurmeter. Hierdoor moet je goed opletten hoe veel je de kachel gebruikt, want anders loopt het verbruik ook gigantisch op. Soms kan je beter net even wat meer investeren in een kachel waar je wel de temperatuur van kunt instellen. Dit zorgt ervoor dat je een stuk zuiniger met de stroom opgaat en onderaan de streep is dit ook weer goed voor je rekening.

Sommige modellen beschikken over een timer of een app waarmee je ze op afstand kunt bedienen. Dit is handig als je in de file staat voordat je naar huis gaat. Je kunt de kachel dan op afstand al aanzetten en daardoor is het lekker warm als je thuiskomt. Een timer gebruik je voor vaste tijdstippen. Denk hierbij aan een halfuurtje voor het opstaan zodat het lekker warm is als je onder de dekens uitkomt.