Source Promo
Image default
Vakantie

Een campingbed voor uw kind aanschaffen? Let op deze zaken.

Wat is een campingbed en waarop moet u letten

Familievakanties brengen vaak een verandering in routine met zich mee: Misschien ontmoet je baby nieuwe mensen, blijft hij wat later op of, als hij al vaste voeding eet, probeert hij een paar nieuwe hapjes. Maar er is één ding dat nooit mag veranderen: Een veilige plek om te slapen. Als je van plan bent om een lichtgewicht, draagbaar reisbedje, wiegje of box mee te nemen, moet je de richtlijnen voor een veilige slaapplaats volgen.

Wat is een campingbed?

Een campingbed is een lichtgewicht optie die kan worden opgevouwen en supercompact is, maar stevig genoeg om elke dag te gebruiken. 

Wanneer u uw campingbedje gebruikt, zorg er dan voor dat u alleen lakens gebruikt die door de fabrikant worden aanbevolen. Als je een normaal hoeslaken gebruikt op een kleiner matras, kun je te veel losse stof krijgen, wat verstikkingsgevaar kan opleveren. En laat niets in het slaapgedeelte liggen. Houd het vrij van bumpers, dekbedden en dekens, en als je je kleintje overdag in haar campingbedje hebt laten spelen, haal dan alle overgebleven speelgoed en knuffeldieren eruit voor het slapen gaan.

Hoe kiest u het beste campingbedje?

Het beste draagbare campingbedje heeft de volgende kenmerken:

1. Een goed passend matras. Er zouden niet meer dan twee vingers tussen de matras en de zijkant van het wiegje mogen passen.

2. Voldoet aan de huidige veiligheidsnormen. Zoek naar producten die voldoen aan de veiligheidsnormen. Als je een tweedehands reisbedje koopt, zorg er dan voor dat je al het juiste hang- en sluitwerk hebt, dat er geen losse onderdelen zijn en dat het artikel niet is teruggeroepen.

3. Wordt geleverd met een stevige tas. Uw campingbed moet worden geleverd met een tas die bestand is tegen de ontberingen van het luchtverkeer als u van plan bent om het in te checken. 

Campingbedjes worden verkocht met een grote verscheidenheid aan uitbreidingen, dus overweeg het volgende: Waar ga je heen op reis? Zijn de familieleden of vrienden die je gaat bezoeken in de buurt of heb je een wieg nodig die in het vliegtuig in het bagagevak past? Hoe vaak zult u het bedje gebruiken – alleen op reis, of ook thuis? Zult u veel tijd buiten doorbrengen als u weg bent? Hoe ziet uw budget eruit?

Wat zijn de voordelen van campingbedjes?

Afgezien van het feit dat ze multifunctioneel zijn, is het grootste voordeel van een mobiel bedje dat het een veilige, vertrouwde slaapomgeving biedt voor uw kleintje, waar hij of zij ook is.

Een campingbedje helpt om uw baby een gevoel van comfort te geven, of hij nu in een ander huis of in een heel ander land is. Dit kan bedtijd een stuk soepeler maken en helpt om een gevoel van normaalheid te behouden in overeenstemming met de gebruikelijke slaaproutine van uw baby.

Als het meer gedoe lijkt dan het waard is om een campingbedje in de auto te vervoeren, denk dan nog eens na! Tegenwoordig zijn draagbare bedjes ongelooflijk licht en gemakkelijk te vervoeren.

Maar niet alle campingbedjes zijn hetzelfde. Sommige missen misschien de functies die je het meest nodig hebt, terwijl andere misschien dingen hebben die je gewoon niet gebruikt.

Lees verder om de belangrijkste kenmerken te leren waar je op moet letten bij het kopen van een reis wiegje om ervoor te zorgen dat je kleintje goed slaapt – waar je familie avonturen je ook heen brengen!

Waarop te letten bij het kiezen van een campingbed

1) Zorg ervoor dat het de juiste maat heeft voor de leeftijd en het gewicht van je baby

Zoals bij elk wiegje, moet u er zeker van zijn dat uw nieuwe campingbedje de juiste maat heeft voor de leeftijd en het gewicht van uw kleintje.

Deze informatie moet duidelijk vermeld staan op het wiegje dat u wilt kopen, dus controleer dit voordat u beslist.

Als het campingbedje te klein is, zal uw baby er niet zo lang in kunnen liggen als u misschien zou willen. En als het te groot is, kan het een potentieel veiligheidsrisico vormen. Het is dus belangrijk om deze functie goed te kiezen!

2) Kies voor een multifunctioneel campingbedje

Als je investeert in een campingbedje, is het een goed idee om te kiezen voor een optie die ook kan worden gebruikt als speelruimte (en mogelijk ook voor andere doeleinden).

Het belangrijkste is dat het bedje ruim genoeg is voor je kleintje om in te spelen als hij niet slaapt.

Sommige bedjes hebben extra hulpstukken om een luiertafel te maken, terwijl andere een wiegje bovenop het bedje kunnen plaatsen als een knussere slaapplaats voor pasgeborenen.

3) Kies een campingbed met een reistas

Vervolgens raden wij u aan te zoeken naar een campingbed met een reistas. Hoewel niet alle draagbare bedjes dit extra accessoire hebben, is het zeker de moeite waard als de jouwe dat wel heeft.

Deze reistassen zijn meestal gemaakt van een waterdicht materiaal om uw campingbed te beschermen tijdens het transport, en omdat ze speciaal gebouwd zijn om de bed in te passen, maakt het inpakken een fluitje van een cent.

Dat betekent dat u zich over één ding minder zorgen hoeft te maken als u met een baby op reis bent!

4) Zorg ervoor dat de matras van het wiegje comfortabel en veilig is

Bij de meeste campingbedjes wordt een matras meegeleverd, maar bij sommige moet je een extra matras kopen om de set compleet te maken.

Andere bedjes laten te wensen over met een dunne, harde matras waar uw baby niet graag op slaapt.

In beide gevallen is het van cruciaal belang dat de matras van uw campingbedje comfortabel en veilig is voor uw kleintje om hem te helpen in slaap te vallen en te blijven slapen tijdens uw reis. U zou zelfs kunnen overwegen om de meegeleverde matras om te ruilen voor een die is gebouwd voor duurzaamheid en een lange levensduur.

Onze koelstra campingbedje is verkrijgbaar in zowel standaard als mini maten en is veilig, ademend en comfortabel, of je nu thuis bent of onderweg.

Bovendien zijn onze matrassen 100% wasbaar, zodat u gemakkelijk een ongelukje kunt opruimen. Voor als je even snel iets anders nodig hebt, is onze extra matrashoes handig om bij de hand te hebben, zodat je kleintje sneller weer kan gaan slapen.

campingbed