Source Promo
Image default
Bedrijven

Een bedrukte mok als relatiegeschenk

Relatiegeschenken helpen bedrijven om hun marketing te verbeteren. Er zijn allerlei mogelijkheden. Van kleding tot paraplu’s en van tassen tot kalenders. Allemaal voorzien van het logo of de slogan van het bedrijf. Ook het bedrukken van mokken is heel populair. Dat is niet voor niets. In dit artikel beantwoorden wij vijf vragen over mok bedrukken als relatiegeschenk.

1. Wat kost een bedrukte mok?

Het laten bedrukken van een mok is helemaal niet zo duur. Bovendien kun je de mokken heel gemakkelijk online bestellen bij IgoPromo. Dit bedrijf heeft al meer dan 75 jaar ervaring in het bedrukken van relatiegeschenken. Op de website worden allerlei verschillende mokken getoond. Heb je een keuze gemaakt? Dan kun je zelf de gewenste kleur bepalen. Vervolgens kies je de plaats van de opdruk. Meerdere opties zijn mogelijk: voorzijde, achterzijde en rondom. Wil je liever geen opdruk? Ook dat is mogelijk. Vervolgens kun je het gewenste aantal aangeven. Wil je checken of de mok helemaal aan je verwachtingen voldoet? Vink dan de checkbox aan. Dan wordt er een gratis sample toegestuurd.

2. Waarom zou je een mok geven?

Mokken zijn voor iedereen een leuk cadeau om te ontvangen. Je kunt ze voor veel verschillende dranken gebruiken. Niet alleen voor de koffie of thee, maar ze zijn ook ideaal voor een soepje of een lekkere warme choclademelk met een flinke toef slagroom. Kortom: een mok komt bij iedereen van pas. En of de ontvanger hem nu gebruikt op het werk, in het thuiskantoor, op de bank of op vakantie: elke keer worden ze herinnerd aan jouw bedrijf.

3. Wat betekent een mok voor de reclame?

Bij reclame speelt herhaling een belangrijke rol. Hoe vaker iemand jouw boodschap tegenkomt, hoe beter deze blijft hangen. Dus: hoe vaker men uit jouw mok drinkt, hoe beter gevoel men bij het bedrijf krijgt. Daarnaast zien familie, vrienden en kennissen van de vervanger de mok ook. Grote kans dat er een gesprekje volgt over jouw bedrijf! Hoe leuk is het om met die wetenschap zo’n prachtige mok cadeau te geven?

4. Is een bedrukte mok een duurzaam cadeau?

Veel relatiegeschenken belanden al snel in de prullenbak. Dat is natuurlijk hartstikke zonde. Want daardoor wordt het doel van het promotiemiddel niet of te weinig bereikt. Denk bijvoorbeeld aan een pen die leeg is. Een lege pen, daar kun je niks mee, dus je gooit hem weg. Of een muts: erg leuk, in de winter. Maar vervolgens belandt ‘ie onder in de kast om daar vervolgens lekker stof te happen. Omdat iedereen wel een mok kan gebruiken, zal deze minder snel bij het vuilnis belanden. Je kunt bijvoorbeeld voor een keramische mok kiezen. Die kan ook in de magnetron worden gebruikt én kan in de afwasmachine worden gewassen. Een ideale keuze, want zo hoeft de ontvanger geen rekening te houden met het handmatig afwassen van de mok. Bovendien weet je als ondernemer zeker dat het logo duidelijk op de mok blijft staan. Want uiteindelijk is dat toch waar het om draait.

5. Is een mok goed te personaliseren?

Mokken zijn er in allerlei soorten en maten. Een bedrukte mok, dan kun je zelf bepalen welke mok het beste bij de uitstraling van je bedrijf, je relaties of je personeel past. De laatste tijd zijn pastel- en metallic gekleurde mokken helemaal hip. Datzelfde geldt voor mokken met geometrische vormen. Ook kun je kiezen uit allerlei verschillende materialen, zoals emaille, keramiek of bamboe. Heel trendy zijn momenteel de to-go mokken. Deze worden ook wel thermobekers genoemd. Ze zijn niet alleen helemaal van deze tijd, maar ook nog eens heel praktisch. Ze hebben vaak een schroefdop om te voorkomen dat er koffie of thee wordt gemorst en zorgen ervoor dat je warme drankje niet zo snel afkoelt. Daardoor zijn ze voor veel verschillende gelegenheden te gebruiken: onderweg naar kantoor of naar huis, of tijdens een uitstapje in het weekend. Deze handige bekers kunnen worden bedrukt, maar ook graveren is een optie.