Source Promo
Image default
Mode en Kleding

De beste manieren om je laptop te beschermen

De beste manieren om je laptop te beschermen

Zonder internet zou de moderne wereld lang niet zo goed functioneren, wat ook het geval is als laptops niet zouden bestaan. Van professionele reisbloggers tot bouwvakkers op locatie, velen van ons vertrouwen op laptops. Een van de beste dingen van zo’n computer, de draagbaarheid, stelt hem echter ook bloot aan de grootste kans op schade. Vooral tijdens het reizen kan het je laptop aan veel risico’s blootstellen. Gelukkig kun je schade aan je draagbare pc voorkomen door gebruik te maken van de onderstaande tips! 

Koop een laptophoes

Bij een gloednieuwe laptop wil je zeker extra bescherming voor je kostbare toestel. Zoals hierboven al vermeld, kan het meenemen van je computer op de weg blootstaan ​​aan stoten. Om deze reden is een laptop sleeve een goed idee om een ​​extra beschermingslaag te bieden. Zorg ervoor dat de hoes goed is gewatteerd om te voorkomen dat de verf/laptop wordt bekrast, en om je een extra kussen te geven om je laptopscherm te beschermen. Plaats de hoes met de laptop in je laptoptas 17 inch dames of heren en zorg dat de hoes perfect in het laptopvak past.

Investeer in een antidiefstalrugzak

Dieven en zakkenrollers zijn veelvoorkomende problemen in alle grote steden over de hele wereld. Waar je ook gaat, je moet altijd extra opletten om je laptop en andere persoonlijke bezittingen te beschermen tegen dieven. Een kwaliteitstas voor je laptop is een van de belangrijkste accessoires waarin je kunt investeren. Kijk dus eens naar de laptoptassen 14 inch of hier een geschikte antidiefstalrugzak tussen zit! Goede anti-diefstal laptoptassen hebben een iets ander ontwerp dan een gewone rugzak met veel gespecialiseerde beveiligingsfuncties om je apparaat en laptopaccessoires te beschermen, maar de belangrijkste die ze nodig hebben zijn verborgen zakken, een antidiefstalslot en snijvast materiaal.

Maak regelmatig schoon

Hoewel velen van ons erg goed zijn in het schoonhouden van onze laptops in de digitale omgeving, is het gebruikelijk om de fysieke reiniging van je apparaat te verwaarlozen. Hiermee bedoelen we natuurlijk het schoonmaken van het scherm, toetsenbord en alle dingen die je dagelijks gebruikt. Een vuile, stoffige laptop kan gemakkelijk oververhit raken en kapot gaan. Zorg ervoor dat je regelmatig een fysieke reiniging uitvoert om het risico te verminderen en je computer stof- en kiemvrij te houden. Dit is niet alleen hygiënisch, het voorkomt ook nog eens schade aan je laptop. 

Bescherming op een regenachtige dag

Het weer is erg onvoorspelbaar. Als je tijdens het regenseizoen buiten of op de fiets reist, moet je je laptop beschermen tegen de regen. Als het eenmaal nat wordt, is de kans groot dat je laptop beschadigd raakt. Er zijn verschillende manieren om je laptop te beschermen op een regenachtige dag:

  • Gebruik een waterdichte Rains tas (en rits deze goed dicht)

  • Als je rugzak niet waterdicht is, investeer dan in een regenhoes. Ze kunnen heel klein worden gekreukt en worden opgeborgen voor wanneer je wordt overvallen door het weer.

  • Als je geen waterdichte sleeve hebt, stop je laptop dan in een plastic zak voordat je hem in je rugzak opbergt.

  • Het meest voor de hand liggend is het gebruik van een paraplu