Source Promo
Image default
Huishoudelijk

Boodschappen doen hoeft niet duur te zijn

Boodschappen doen is iets wat iedere week veel geld kost, eten is immers een eerste levensbehoefte. Maar tegenwoordig kost alles zo veel dat alle kleine besparingen je kunnen helpen. Ook op boodschappen doen kun je veel geld besparen. In deze blog lees je dan ook een aantal tips hoe je goedkoop boodschappen kunt doen.

 

Waar je op moet letten

In een winkel wordt er alles aan gedaan om een klant meer te laten kopen, het is dan ook belangrijk dat je deze weet de weerstaan. Koop echt alleen de producten die je nodig hebt en niet bijvoorbeeld producten die bij de kassa liggen, dit is er vaak neergelegd om mensen te verleiden. Producten op ooghoogte zijn de A-merken, deze A- merken zijn een stuk duurder dan het huismerk. Kijk dan ook altijd even op de planken onderaan, deze zijn vaak hetzelfde maar goedkoper. Ga eens op jacht naar wekelijkse de aanbiedingen van jouw supermarkt, deze herken je vaak aan de plaats in de winkel of de actiekaartjes voor het schap. Deze aanbiedingen vindt je niet alleen in het schap maar ook op actiekoppen of displays. Een winkeldisplay is een kartonnen constructie waarmee een product onder de aandacht wordt gebracht, deze vindt je in winkelrekken, voor schappen of op de vloer.

 

Tips

Naast letter op winkeldisplay en actiekaartjes zijn er ook nog een aantal andere tips waar je iets aan zou kunnen hebben. Zo kun je voordat je boodschappen gaat doen een lijstje maken, als je alleen de dingen koopt van het lijstje voorkom je dat je gaat voor een aantal impulsaankopen. Zorg ook dat je niet met honger boodschappen gaat doen, dan ga je namelijk meer producten kopen die lekker vindt maar achteraf niet nodig hebt. Acties hoeven niet altijd goedkoper te zijn dan het huismerk, blijf dus  vooral rekenen en ga nergens zo maar vanuit. Het is misschien wat meer werk maar je zult al snel verschil merken!