Source Promo
Image default
Banen en opleidingen

Rechten bij een contractverlenging

Tegenwoordig worden er bijna alleen nog maar tijdelijke contracten aangeboden. Bij een tijdelijk contract wordt er altijd een einddatum afgesproken, de werkgever beslist dan of hij of zij een contractverlenging aanbiedt.  Dit moet een maand voordata het contract afloopt worden aangegeven, als dit niet gebeurd heb je recht op een aanzegvergoeding.

 

De opties bij een tijdelijk arbeidscontract

Wanneer je werkgever jouw tijdelijk contract wilt verlengen kunt u onderhandelen over de arbeidsvoorwaarden, dit mag namelijk bij elk nieuw contract. Je mag je nieuwe aanbod niet weigeren als je anders werkloos wordt, als je dit wel doet krijg je namelijk geen WW- uitkering.

Een stilzwijgende verlenging is als je contract automatisch wordt verlengd zonder dat daar iets over gezegd wordt. De voorwaarden zullen hetzelfde blijven en de duur zal 6 maanden zijn. Je hebt recht op een aanzegvergoeding als jouw werkgever te laat of niets laat weten over de verlenging van je contract, dit kan maximaal een maandsalaris zijn. Er mogen maar drie tijdelijke contracten worden aangeboden, na een laatste tijdelijk contract moet er een vast contract worden gegeven. Ook mag een werkgever je nooit zomaar ontslaan, hier moet altijd een reden voor zijn. Denk hierbij aan bedrijfseconomische redenen, een verstoorde arbeidsrelatie of langdurige ziekte.

 

Arbeidsrecht advocaat

Wanneer je problemen of vragen hebt over je arbeidsovereenkomst kun je altijd contact op nemen met een arbeidsrecht advocaat, ook wel een pro deo advocaat. Een arbeidsrecht advocaat kan arbeidsovereenkomsten, handboeken, bedrijfsreglementen en vaststellingsovereenkomsten screenen, aanpassen en opstellen. Met alle juridische kennis wordt er geprobeerd een werknemer te ondersteunen in een bedrijf. Er bestaat wel een inkomensgrens voor een pro deo advocaat, je mag als alleenstaande niet meer verdienen dan € 27300,- en als je getrouwd bent niet meer dan € 38600. Ga altijd voordat je naar een pro deo advocaat wilt gaan langs een juridisch loket, zij zullen je advies geven wat je het beste kunt doen en of je in aanmerking komt voor een pro deo advocaat.

https://www.paradijsvogelsmagazine.nl/wat-is-pro-deo-en-wanneer-heb-je-er-recht-op/