Source Promo
Business / Marketing and Advertising

5 tips voor effectief fleet management

Fleet management is geen makkelijke taak, maar met een paar kleine aanpassingen kunnen fleet managers een behoorlijk verschil maken. Bekijk hieronder de tips voor het runnen van een effectievere vloot.

Hou overzicht en controle over je data. De controle verliezen door verslapping is zo gebeurd. Als de data niet makkelijk te bereiken en te interpreteren is wordt het een lastig verhaal. Alles moet in orde zijn, van service en het plannen van reparaties tot het checken van de vervoersbewijzen.
Kies het juiste gereedschap voor de job! Of in dit geval, het juiste voertuig voor de reis. Klinkt logisch, maar het inzetten van ongeschikte voertuigen kan je veel onnodige kosten en CO2 uitstoot opleveren. Gebruik geen dikke truck, wanneer een bestelbusje ook volstaat.
Weet wat je (teveel) uitgeeft. Het beheren van een succesvolle en rendabele vloot in het huidige economische klimaat vraagt om het nauwkeurig bijhouden van de kosten en het identificeren van gebieden waar onnodig teveel wordt gespendeerd. Voor deze gebieden moeten kostenbesparende alternatieven worden geïmplementeerd. Het is aan te raden om gebruik te maken van speciale fleet management software om de uitgaven te controleren.
Als fleet manager moet je constant rekening houden met de (veranderende) wetgeving. Zorgplicht, verzekeringen en voertuiginspecties zijn enkele onderwerpen die voortdurend in de gaten gehouden moeten worden. Als dit niet gedaan wordt, loop je het risico om beschuldigd te worden van het niet naleven van de regels en daar staan fikse boetes op.
Tot slot, houd ook oog voor het ecologische aspect. Groen ondernemen gaat niet alleen over onze planeet, maar het kan de kosten van het bedrijf ook verminderen. Het bijhouden van de CO2 uitstoot en het brandstofgebruik hoeft helemaal geen moeizame taak te zijn als je een goed werkend fleet management systeem hebt. Bovendien kan je met een GPS Tracker al veel informatie krijgen over de rijgegevens van een bepaald voertuig zonder dat daar veel tijd in gaat zitten.

http://mygpstracker.nl/