Source Promo
Image default
Zorg

Ziektekostenverzekeraar kiezen

Weet u al of u aankomend overstapseizoen bij uw huidige zorgverzekeraar blijft? Elk jaar vanaf half november tot eind januari kunt u een nieuwe ziektekostenverzekeraar kiezen. Waarom vanaf half november? De overheid bepaalt elk jaar de inhoud van de basisverzekering. Pas als dat bekend is, kunnen zorgverzekeraars bepalen welke premie ze gaan vragen voor de verzekering. Ook kunnen ze zaken aanpassen aan de aanvullende of tandartsverzekeringen, zodat u een zo passend mogelijk pakket aan zorg kunt samenstellen. Uiterlijk 12 november maken alle zorgverzekeraars de premie bekend, daarna kunt u gaan vergelijken.

 

Een zorgverzekeraar kiezen: niet altijd makkelijk

Een zorgverzekeraar kiezen is niet altijd makkelijk; er zijn veel factoren die u in overweging moet nemen. Waar kan ik terecht voor zorg, en wat krijg ik dan vergoed? Moet ik aan speciale voorwaarden voldoen om bepaalde zorg te krijgen? Betaal ik een hogere premie, omdat mijn gezondheid niet zo goed is?

Bij Salland maken ze het u zo gemakkelijk mogelijk. Iedereen betaalt dezelfde premie voor de basisverzekering. Of u nu jong of oud bent, ziek of gezond. Ook kunt u terecht bij 100% van de huisartsen en ziekenhuizen in heel Nederland. Wilt u naar een andere zorgverlener, bijvoorbeeld een fysiotherapeut? Dan kunt u in de Zorgzoeker van Salland heel gemakkelijk opzoeken of de fysio van uw keuze een contract heeft met de ziektekostenverzekeraar. Ook ziet u daar hoe de zorgverlener beoordeeld wordt; de Zorgzoeker is namelijk gekoppeld aan Zorgkaart Nederland. Hier kunnen zorgverleners worden beoordeeld door patiënten die er geweest zijn. Zo weet u van tevoren precies waar u aan toe bent.

Extra activiteiten voor verzekerden

Ook als u niet veel zorg nodig heeft, zit u goed bij Salland. De verzekeraar organiseert regelmatig gratis activiteiten voor haar verzekerden. Afgelopen jaar was er bijvoorbeeld een lezing van Angela Maas over het vrouwenhart en verzekerden konden een schaatsclinic volgend met Carlijn Achtereekte.

https://www.salland.nl/