Source Promo
Image default
Business / Marketing and Advertising

Zelf je eigen kozijn ontwerpen

Ben je al naar duizend bouwmarkten geweest, maar ben je er nog steeds niet uit welk kozijn je mooi vindt, of kan je nou juist niet die ene design vinden die je prachtig vond online, maar is uitverkocht? Wees niet ten einde raad. Je hebt altijd nog deze optie: zelf een kozijn op maat maken. Als je zelf een kozijn op maat maakt, kan je precies invoeren wat je wensen zijn. Wil je een kozijn donkergroen hebben, dan kan je dit zelf verven. Of wil je misschien een groter kozijn dan ze verkopen? Dan kan dit allemaal als je je kozijn zelf maakt. Dit vereist wel de nodige handigheid. Als je nog geen ervaring hebt met timmeren en hout, is het handig om misschien eerst te oefenen op stukken hout die geen cent hebben gekost, dan gelijk je eigen kozijn. Ook is het handig om even te wachten met verf en alle materialen die nodig zijn om een kozijn zelf te maken.

Als je een kozijn zelf wilt maken, is het belangrijk om te weten wat je precies nodig hebt. Het eerste wat je nodig hebt is het hout, of een ander materiaal, natuurlijk. Ook heb je een glasplaat nodig die precies past in de frame van het kozijn. Vergeet ook niet de benodigde schroefjes en hamers. Al deze onderdelen kun je het beste halen in een bouwmarkt, waar je kunt vragen aan de werknemers of ze je willen helpen. Zij hebben er meestal wel verstand van. Vaak moet je het hout nog schuren voordat je kan beginnen te timmeren, dus daar moet je goed op letten. Op internet zijn er genoeg tutorials om te laten zien wat je precies moet doen.

Klinkt dit allemaal te moeilijk? Zorg er dan voor dat je een kozijnen fabriek vindt die zich specialiseert in custom orders. Een custom order is een opdracht die je zelf hebt gemaakt,  dus daarin laat je ook weten welke afmeting, welke kleur en welk materiaal de fabriek moet gebruiken om zo jouw perfecte kozijn te maken.

 

 

 

 

http://directeenkozijn.nl