Source Promo
Image default
Onderwijs

Workshop Computerkunst

Workshop Computerkunst 

Kunst maken met de computer? Dit zal voor veel leraren klinken als een abstract en wellicht onmogelijk idee. Kunst heeft namelijk nog niet echt zijn voeten genesteld in de technologische evolutie die we de afgelopen deccenia hebben meegemaakt. Tegenwoordig is de computer, in welke vorm en mate die ook aanwezig is, iets waar bijna niemand meer zonder kan. De computer wordt vaak gebruikt voor praktische of juist ontspannende zaken. Tot zover is het maken van kunst nog niet erg aanweizg in de computerwereld. Ja, veel posters en designs worden op de computer gemaakt via programma’s als Photoshop of Indesign, maar echte abstracte kunst heeft zijn weg nog niet gevonden. 

Kleinkunstig maakt zich hard voor het introduceren van dit idee. Computers zijn voor de leerlingen van tegenwoordig meer een verlengde dan een apart apparaat, daarom is het alleen maar leuker om de leerlingen uit te dagen aan de slag te gaan met het maken van kunst met hun computer. Kleinkunstig is al jaren actief in de kunst-/ culterele kant van de educatieve sector en is non stop bezig met innoveren. De workshops van Kleinkunstig sluiten altijd aan op de tijd van nu, soms lopen ze zelfs voor!

Workshop Gamedesign

Bij de workshop Gamedesign gaan de leerlingen aan de slag met het maken van hun eigen, simpele, spel. Tijdens deze workshop leren de leerlingen hoe het is om zelf een spel te verzinnen, te ontwerpen en stapsgewijs aan de slag te gaan met het oplossen van problemen. De leerlingen leren de verschillen tussen animeren en coderen, twee ontzettend belangrijke begrippen wanneer we het hebben over Gamedesign. De leerlingen krijgen als het ware een voorsprong op hun leeftijdsgenoten met betrekking tot ontwerp via de computer. Wellicht loopt de toekomstige head designer van een grote game developer wel rond op uw school, maar dan moet hij of zij wel eerst uitgedaagd worden om dit eens uit te proberen. 

https://kleinkunstig.nl