Source Promo
Business / Marketing and Advertising

We moeten de wereld redden

Het is de grootste uitdaging waar wij als mensheid voor staan: de wereld redden. Want dat is nodig. Hard nodig. Op de manier waarop wij nu leven, gaat het niet lang meer goed. We putten de aarde uit en vernietigen deze langzaam. Door onze ongelooflijk consumerende manier van leven. Door geen rekening te houden met de generaties na ons en zeker niet met de aarde zelf. We gebruiken fossiele brandstoffen waarbij veel CO2 vrijkomt. Dit heeft als gevolg dat de aarde aan het opwarmen is door het bijbehorende broeikaseffect.

Maar ondanks dergelijke berichtgeving doen wij nog steeds alsof het een ver van mijn bed show is. We ervaren de gevolgen zelf maar nauwelijks in het dagelijks leven. Ja, we hadden een onwijs warme en droge zomer, maar nee: het was niet de droogste ooit. Ja, we horen en zien dat de ijskap enorm hard smelt, maar nee, gevaar zien we nog niet. Wij als Nederlanders kunnen vast wel weer wat bedenken als de zeespiegel stijgt, zo is de gedachte. Verder hebben we het eigenlijk hartstikke goed. Hongersnood kennen we echt niet in Nederland en terrorisme lijkt soms dichtbij, maar een verschrikkelijke aanslag zoals in Brussel en Parijs is hier vooralsnog niet voorgekomen. Ook al valt dat niet meer uit te sluiten.

Uiteindelijk draait het in Den Haag om geld. Het kost gewoon geld om aan de problemen die we veroorzaken iets te doen. En onze tijd zal het wel duren toch? De mensheid is de aarde eigenhandig aan het vernietigen. En alleen die gedachte en zulke feiten zouden een verandering in het gedrag teweeg moeten brengen.

Wat kunnen wij er zelf aan doen, dan? Simpel, begin er eerst eens mee je huis duurzaam te verwarmen. Duurzaam verwarmen kan bijvoorbeeld met een combiwarmtepomp. Stop het gas en de fossiele brandstof maar put energie uit duurzame bronnen.

 

http://www.techneco.nl