Source Promo
Business / Marketing and Advertising

Hoe werken Bitcoins?

Bitcoin was de eerste populaire cryptocoin. Bitcoins verschenen voor het eerst in 2009 en omdat bitcoin de eerste grote cryptocurrency was, worden alle digitale valuta’s die sindsdien zijn gemaakt, altcoins of alternatieve munten genoemd.

Hoe Bitcoins werkt

Bitcoins zijn volledig virtuele munten die ontworpen zijn om op zichzelf te staan ​​voor hun waarde, zonder dat banken het geld hoeven te verplaatsen en op te slaan. Als je eenmaal bitcoins bezit, gedragen ze zich als fysieke gouden munten. Je kunt je bitcoins gebruiken om online goederen en diensten te kopen, of ujekunt ze wegstoppen en hopen dat hun waarde in de loop van de jaren toeneemt.

Bitcoins worden geruild van de ene persoonlijke portefeuille naar de andere. Een portemonnee is een kleine persoonlijke database die je opslaat op een computer (d.w.z. in de koude opslag), op je smartphone, tablet of ergens in de cloud (hot storage).

Een van de voordelen van bitcoin is dat het offline kan worden opgeslagen op de lokale hardware van een persoon. Dat proces wordt koude opslag genoemd en het beschermt de valuta tegen diefstal door anderen. Wanneer de valuta ergens op het internet wordt opgeslagen (hot-storage), bestaat er een groot risico dat deze wordt gestolen. Aan de andere kant, als een persoon de toegang verliest tot de hardware die de bitcoins bevat, is de valuta gewoon voorgoed weg. Naar schatting is maar liefst $ 30 miljard aan bitcoins verloren gegaan of zoekgeraakt sinds het bestaan van de digitale munt.

Bitcoins zijn erg controversieel omdat ze de macht hebben om geld weg te halen van centrale banken en het aan het grote publiek te geven. Bitcoin-accounts kunnen niet worden bevroren of onderzocht door belastinginspecteurs. Tussenbanken zijn ook niet nodig voor bitcoins transacties. Met RevenYou gaat een wereld van cryptohandel voor je open. Waaronder Bitcoins.