Source Promo
Image default
Marketing

Wat zijn Externe links en hoe werkt het precies?

Een belangrijk onderdeel van zoekmachineoptimalisatie (SEO) zijn externe links. Maar wat zijn externe links en hoe werkt het precies? Lees verder om achter de betekenis te komen, de pijlers waarop dit gebaseerd is, en waarom wij denken dat dit een goede investering is voor jouw website.

De betekenis

Externe links zijn links die van andere websites naar jouw website verwijzen. Dit zijn belangrijke signalen voor zoekmachines om de relevantie en autoriteit van jouw website te bepalen. Wanneer andere websites naar jouw website verwijzen, zien zoekmachines dit als een teken van vertrouwen en betrouwbaarheid. Het kan dus helpen om hoger te scoren in zoekresultaten.

De pijlers

De pijlers van externe links zijn de relevantie en autoriteit van de verwijzende website. De relevantie houdt in dat de inhoud van de verwijzende website overeenkomt met de inhoud van jouw website. Dit geeft aan dat jouw website relevant is voor de zoekopdracht van de gebruiker. De autoriteit van de verwijzende website wordt bepaald door de kwaliteit en kwantiteit van de andere externe links die daarop staan. Een link van een autoritaire website kan dus meer gewicht in de schaal leggen dan een link van een minder bekende website.

Waarom zou je investeren in externe links?

In de eerste plaats kan het bijdragen aan een hogere positie in zoekresultaten. Daarnaast kan het ook leiden tot meer verkeer naar jouw website en kan het naamsbekendheid en autoriteit opbouwen in jouw branche. Het investeren in externe links kan dan ook een slimme zet zijn voor de lange termijn groei van jouw website.

Veelgestelde vragen over externe links:

1. Hoe krijg ik externe links naar mijn website?
Dit kan bijvoorbeeld door het schrijven van waardevolle content die anderen willen delen of door het actief zoeken naar samenwerkingen en linkruil met andere websites. Het kan ook helpen om gastblogs te schrijven of deel te nemen aan forums en social media groepen.

2. Kan ik ook externe links kopen?
Het kopen van externe links is niet toegestaan volgens de richtlijnen van zoekmachines en kan zelfs leiden tot straffen. Het is dan ook belangrijk om op een natuurlijke manier externe links te verkrijgen.

3. Hoeveel externe links heb ik nodig?
Het gaat niet alleen om de kwantiteit, maar vooral om de kwaliteit van de externe links. Het is beter om te investeren in een aantal sterke externe links dan in een groot aantal zwakke externe links.

4. Wat is het verschil tussen externe links en interne links?
Externe links zijn links die vanaf andere websites naar jouw website verwijzen, terwijl interne links links zijn die binnen jouw website naar andere pagina’s op jouw website verwijzen.

Conclusie:

Externe links zijn een belangrijke pijler voor zoekmachineoptimalisatie en kunnen bijdragen aan een hogere positie in zoekresultaten, meer verkeer naar jouw website, en naamsbekendheid en autoriteit in jouw branche. Het is echter belangrijk om op een natuurlijke manier externe links te verkrijgen en te investeren in kwaliteit boven kwantiteit. Door te werken aan externe links kan jouw website op de lange termijn groeien en bloeien.