Source Promo
Image default
Bedrijven

Wat voor steiger heb ik nodig?

Als je een steiger nodig hebt, is het belangrijk om te weten welke soort je nodig hebt. Er zijn veel verschillende soorten en maten steigers, dus het kan lastig zijn om de juiste te kiezen. In dit artikel vertellen we alles over de verschillende soorten steigers en helpen we je bij het maken van de juiste keuze. Op deze manier weet je zeker dat je de steiger hebt die je nodig hebt.

Trapsteigers voor binnen

Als je een steiger nodig hebt voor binnen, dan is de meest voorkomende keuze een trapsteiger. Dit is een steiger die bestaat uit twee ladders die met elkaar verbonden zijn door middel van trappen. Deze steigers kunnen tot circa vier meter hoogte worden gebruikt en zijn ideaal voor het schoonmaken van ramen of het vervangen van lampen.

Rolsteigers voor buiten

Als je echter een steiger nodig hebt voor buitengebruik, dan is de meest voorkomende keuze een rolsteiger. Dit is een steiger die bestaat uit twee ladders die met elkaar verbonden zijn door middel van een rol. Deze steigers kunnen tot circa vier meter hoogte worden gebruikt en zijn ideaal voor het schoonmaken van ramen of het vervangen van lampen.

De kracht van kamersteigers

Ook zijn er kamersteigers. Dit zijn steigers die speciaal ontworpen zijn voor gebruik in kamers. Ze zijn meestal kleiner dan andere steigers en hebben minder wielen of rollen. Dit maakt ze makkelijker te verplaatsen in een kamer. Voorbeelden hiervan zijn Altrex kamersteigers.

Telescopische steigers

Een ander type steiger is de telescopische steiger. Dit is een steiger die bestaat uit twee ladders die met elkaar verbonden zijn door middel van telescopen die uitklappen. Deze steigers kunnen tot circa vier meter hoogte worden gebruikt en zijn ideaal voor het schoonmaken van ramen of het vervangen van lampen.

Specialisten kunnen je verder helpen

Als je nog steeds niet weet welke steiger je nodig hebt, is het slim om contact op te nemen met een specialist. Zij kunnen je helpen bij het maken van de juiste keuze en ervoor zorgen dat je de steiger hebt die je nodig hebt. Op deze manier weet je zeker dat je de juiste keuze maakt en kun je met een gerust hart aan de slag. We hopen dat dit artikel je geholpen heeft bij het maken van een keuze voor welke steiger je nodig hebt