Source Promo
Image default
Aanbiedingen

Wat is goedkoper? Verduisterende raamfolie óf verduisterende gordijnen

Last van het licht dat dwars door je gordijnen naar binnen komt? Dan heb je vast geen verduisterende gordijnen. Want met verduisterende gordijnen kan er op geen enkele mogelijkheid licht naar binnen komen. Er zijn verschillende verduisteringsgordijnen te koop:

 

Soorten zonverduisterende gordijnen:

  • Verduisterend rolgordijn
  • Rolgordijn
  • Plisségordijn
  • Gewoon gordijn

 

In plaats van gordijnen kun je ook verduisterende raamfolie op je ramen plakken. Ook hierin zijn verschillende soorten verkrijgbaar.

 

Soorten zonverduisterende raamfolie:

  • Aslan W15 (verduisterd 100%)
  • Aslan DFP25

 

Is verduisterende raamfolie goedkoop?

Als je verduisterende raamfolie met verduisterende gordijnen vergelijkt, dan is het raamfolie vele malen goedkoper. De prijs wordt natuurlijk hoger naarmate je meer folie nodig hebt. Maar dat geldt natuurlijk ook voor de gordijnen. Als je dus puur op prijs een besluit gaat nemen dan kun je beter verduisterende raamfolie kopen.

 

Wat zijn de voor- en nadelen van folie vs. gordijnen

Zowel gordijnen als folie hebben zo hun voor- en nadelen. Groot voordeel van verduisteringsfolie is dat het 100% verduisterend werkt. Een gordijn kan nog wel eens kieren in je raamkozijn. Door de kieren kan dan alsnog licht komen. Dat heb je met folie niet!

Voordeel van gordijnen is wel dat het meer cozy is. Het is sfeervol voor je interieur en bovendien kun je zelf bepalen of je ze openlaat of dicht doet. En daarmee komen we gelijk bij nog een belangrijk punt, namelijk: is verduisterend raamfolie wel geschikt voor je woonkamer?

 

Wanneer verduisterend raamfolie gebruiken?

Wil je verduisterend raamfolie voor de ramen van je woonkamer gebruiken? Niet doen! Het werkt echt heel goed, dat wel. Maar als je licht in je woonkamer wilt hebben is dat niet meer zo één, twee, drie mogelijk. Voor het blokken van daglicht in je woonkamer en keuken gebruik je altijd gordijnen! Wil je de ramen van je slaapkamer of badkamer voorgoed verduisteren? Dan kun je hiervoor glasfolie van Aslan gebruiken. (Aslan W15 of Aslan DFP25) Realiseer je goed, dat als dit eenmaal op je ramen zit, je het er dus niet snel weer even af kan halen. Je kunt het wel verwijderen hoor. Echter kun je het folie daarna niet meer hergebruiken. Bedenk dus dat de ruimte die je gaat verduisteren echt altijd donker blijft. Dus ook als buiten de zon hoog aan de hemel staat.

https://www.plakfoliewebshop.nl/