Source Promo
Image default
Afvalverwerking

Wat mag je in een vuilnisbak gooien?

Wat u in een afvalcontainer stopt, is van invloed op de prijs die u betaalt en op het milieu. Het meeste huis- en bouwafval kan in een rolcontainer worden gegooid. Moderne stortplaatsen zijn goed uitgerust om verontreinigingen binnen de perken te houden en uitloging te voorkomen.

Er zijn echter bepaalde materialen die gereguleerd of verboden zijn door verschillende lokale en federale voorschriften om mens en milieu te beschermen. Overtreding van deze voorschriften kan leiden tot ongewenste extra kosten en andere sancties.

Deze gids geeft antwoord op de vraag wat u wel en niet in een afvalcontainer kunt gooien. We hebben ons best gedaan om de onderstaande lijst zo volledig mogelijk te maken, maar als u nog steeds hulp nodig heeft om te bepalen wat in uw regio wordt geaccepteerd, vraag het dan bij de gemeenten!

 

Wat kan ik in een afvalcontainer doen?

Gewoonlijk kan elk niet-gevaarlijk materiaal in een container worden gedeponeerd. Het meeste huishoudelijk afval, grof meubilair, bouwafval, tuinafval en apparaten zijn perfect aanvaardbaar. Hieronder vindt u een lijst met de meest algemeen aanvaarde materialen en enkele uitzonderingen.

Huishoudelijke troep

Een goede vuistregel is, als u het in uw vuilnisbak kunt gooien, kunt u het in de afvalcontainer gooien. Dingen als oude dekens, speelgoed, gordijnen, tapijten en soortgelijk niet-organisch afval kunnen allemaal in een afvalcontainer. Hoewel u dingen als karton of oude boeken kunt weggooien, raden wij u aan deze materialen te sorteren en te recyclen om het milieu te helpen. Bekijk onze volledige lijst van recyclebare materialen voor meer informatie.

Meubilair

Doorgaans zijn alle meubels: banken, dressoirs, tafels, toegestaan in een container. Er zijn echter enkele provincies waar matrassen en stoffering niet zijn toegestaan op stortplaatsen, of het verwijderen van hen komt met extra kosten.

Toestellen

De meeste apparaten kunnen in een afvalcontainer Tilburg worden gegooid: ovens, wasmachines, drogers, enz. zijn allemaal aanvaardbaar. Alle onderdelen die gevaarlijke vloeistoffen bevatten, moeten bijvoorbeeld eerst worden verwijderd.

Tuinafval

Struiken, takken, boomstammen en ander hout kunnen in een afvalcontainer worden geplaatst. Er zijn echter enkele provincies die beperkingen opleggen aan de hoeveelheid organisch afval die erin mag. Neem contact op met de gemeenten hierover.

https://rolcontainernederland.nl/rolcontainer-huren-tilburg/