Source Promo
Image default
Kunst en Kitsch

Wat is een urnengraf precies?

Wanneer een dierbare overleden is, vinden veel mensen het prettig om een plek van herdenking te hebben. Is de overledenen begraven, dan is dit doorgaans het graf zelf. Is er sprake geweest van een crematie, dan kunt u thuis een plekje inrichten, maar ook een urnengraf behoort tot de mogelijkheden.

Een mooie herdenkingsplek

Wanneer gekozen wordt voor een crematie, kan het voor de nabestaanden prettig zijn om te gaan voor een urnengraf. Op deze manier is er een centrale plek voor alle nabestaanden om hun overleden dierbare te herdenken. Het biedt ook een oplossing voor hen die een alternatief zoeken voor een urn in huis. Het hebben van een graf is voor nabestaanden vaak erg prettig, maar het kan zijn dat het begraven zelf mensen niet aanspreekt en zij (of uiteraard de overledene zelf) de voorkeur hebben voor cremeren. Een urnengraf kan dan gezien worden als een goede en mooie combinatie van dit beide.

De verschillende mogelijkheden

Vrijwel elke begraafplaats biedt de mogelijkheid om urnen een mooi plekje te geven. Toch verschillen hierbinnen de mogelijkheden wel iets. Zo zal het verschillend zijn hoeveel plek er beschikbaar is en hoe groot het urnengraf dan ook kan zijn. Natuurlijk spelen uw persoonlijke voorkeuren hier ook in mee. De urn zal in een een graf geplaatst worden en u heeft de mogelijkheid om hier een gedenksteen bij te laten plaatsen. Desgewenst is dit alles uit te breiden met diverse grafsymboliek en accessoires. Op deze manier krijgt de herdenkingsplek een nog meer persoonlijke tint.

Persoonlijk advies

Het is begrijpelijk dat er veel vragen bij u opkomen als het gaat om dergelijke keuzes. Het verdriet is intens en de mogelijkheden zijn erg ruim. Dit maakt dat het soms lastig kiezen is. Wellicht vindt u het prettig om voorbeelden te zien van urnengraven, om een goede indruk te krijgen van een eindresultaat? Ook kan het helpen om in gesprek te gaan en u te laten adviseren over de mogelijkheden die passen bij uw wensen en voorkeuren. Ook de gedachtengang van de overledene wordt hierin meegenomen. Het doel is tenslotte om een prachtige, eervolle herinnering te creëren aan uw overleden dierbare.

De koffie staat voor u klaar

Bent u zich aan het oriënteren op de mogelijkheden om uw nagedachtenis vorm te geven of wenst u een gesprek op maat? Andersgedenkmonumenten beschikt over jarenlange ervaring en hecht veel waarde aan eerlijkheid en transparantie. Neem een kijkje op onze website of neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie. Een afspraak maken om langs te komen, behoort uiteraard ook tot de mogelijkheden. Met een kop koffie en een luisterend oor komen we vast tot iets moois. U kunt rekenen op onze volledige toewijding om van elk verlies een liefdevolle herinnering te maken.

https://www.andersgedenkmonumenten.nl/grafmonumenten/urngraf