Source Promo
Image default
Dienstverlening

Wat is een PR bureau?

“Wat is een PR bureau?” is een van de meest gestelde vragen wanneer je het er met iemand over hebt. Een PR bureau is een bureau dat je in dienst kunt nemen en dat gratis publiciteit regelt voor jou of jouw bedrijf. De gratis publiciteit wordt vooral gegenereerd door in de media te komen.

 

Gratis publiciteit

Gratis publiciteit, ook wel free publicity levert meer zichtbaarheid en naamsbekendheid op. Een PR bureau weet precies welke publiciteit en media voor jou relevant is en maximaal resultaat oplevert. Een PR bureau zorgt ervoor dat een persoon of bedrijf regelmatig in de relevante media verschijnt en zo gratis publiciteit krijgt. Een PR bureau regelt dus voor jouw dat je imago wordt verbeterd, je in de spotlights staat en anderen over je gaan praten.

 

Hoe zorg je voor gratis publiciteit?

Een PR-bureau heeft een aantal middelen om gratis publiciteit te krijgen. Voorbeelden hiervan zijn:

  • Een persbericht: dit is het betekendste middel dat een PR bureau inzet. Desondanks is het veel effectiever om voor specifieke media te gaan pitchen om zo beter de doelgroep te benaderen.
  • Een interviewpitch: een interviewpitch is een korte maar krachtige mail waarin wordt aangestuurd op een interview met jou. Er moet tijdens zo een interviewpitch wel een aanleiding zijn tot een interview. Denk bijvoorbeeld aan een extern nieuws waar jij als expert iets over te zeggen hebt.
  • Een gastblog: een gastblog voor een medium is een eigen geschreven artikel op een ander platform. Een gastblog is vaak gericht op kennis en levert jou een status op als expert.
  • Persevent: een persevent is een persreis of een exclusieve rondleiding waarbij je waarde toevoegt voor de pers.
  • News jacking: news jacking is als je iets wilt zeggen over het nieuws en daarom een journalist contacteert. Hiermee wordt er gehoopt dat een journalist een follow- up maakt en jou daarin betrekt.

 

Waarom een PR bureau?

Een PR bureau kan dus worden ingeschakeld als jij advies wilt bij PR of je PR volledig uit handen wilt geven. Een PR bureau kijkt objectief naar jou of je organisatie en helpt je op een niet commerciële manier om meer publiciteit te genereren. Een PR bureau heeft tenslotte een heel groot netwerk.

https://jenniferdelano.nl/wat-doet-een-pr-bureau/