Source Promo
Image default
Huishoudelijk

Waarom is er zo veel te doen rondom zonne-energie? Een aantal zaken die je kunt bekijken

De zonnepanelen bestaan uit zonnecellen. De elektriciteit die uit één zonnecel wordt geproduceerd is minimaal, dus een aantal is gekoppeld aan het vormen van zonnepanelen – wat een aanzienlijke hoeveelheid energie zou moeten opleveren. Door de opkomst van zonnepanelen is er veel veranderd en zijn er ook problemen bijgekomen, vogels onder zonnepanelen. De afgelopen tijd zijn er bijvoorbeeld veel mensen in Nederland die last hebben van vogels onder zonnepanelen.

Siliciumcellen vormen de meest gebruikte zonnepanelen (ook wel Fotovoltaïsche of PV-modules genoemd) die in fel zonlicht maar liefst 50 Watt aan elektriciteit produceren. Om nog meer energie op te wekken kunnen zonnepanelen onderling worden gekoppeld.

Nutsbedrijven kunnen betalen voor opgewekte energie

Door aansluiting op het elektriciteitsnet kunnen mensen die zonne-energie opwekken betaald worden door de nutsbedrijven voor de extra elektriciteit die ze produceren. De netmeting (die in 30 staten is toegestaan) volgt de elektriciteitsproductie van een zonne-energiesysteem en stelt producenten in staat om overtollige elektriciteit terug te verkopen aan de nutsbedrijven. De meest gebruikte optie is een enkele, omkeerbare meter.

Een zonne-energiesysteem wekt stroom op

Aangezien de elektriciteit door het zonne-energiesysteem wordt geproduceerd, wordt eerst aan de vraag ter plaatse voldaan. Vervolgens wordt de extra elektriciteit, in plaats van op batterijen, teruggestuurd naar het elektriciteitsnet en wordt de elektriciteitsmeter teruggedraaid. Het nutsbedrijf crediteert vervolgens de huiseigenaar aan het einde van elke meetperiode.

Het gebruik van zonnepanelen zal uw koolstofuitstoot verminderen, omdat zonne-energie geen schadelijke koolstofdioxide (CO2) uitstoot en wordt beschouwd als “groen”. Elk huis zonne-energiesysteem kan 2650 pond CO2 per jaar besparen (30 ton over de levensduur). “De volgende industriële revolutie zal gebaseerd zijn op deze schone groene technologieën

Zonnepanelen wekken elektriciteit op uit zonlicht

Fotovoltaïsche cellen wekken elektriciteit op uit zonlicht, maar er zijn andere technieken om zonne-energie te maken. Er zijn ook zonne-thermische panelen die warm water opwekken in plaats van elektriciteit.

  • Met zonne-thermische panelen is er geen elektriciteit nodig. Beide panelen lijken op elkaar, maar waar fotovoltaïsche panelen lichtdeeltjes absorberen in zonnecellen, absorberen thermische zonnepanelen warmte door een zwarte glasplaat. Het water druppelt via de panelen, en wordt op die manier verwarmd, voordat het doorstroomt naar het watersysteem van de woning, en naar buiten via de kranen.
https://www.zonnepanelenvogelvrij.nl