Source Promo
Image default
Bedrijven

Waarom is bedrijfskleding zo belangrijk voor de werknemer?

Bedrijfskleding is essentieel voor veel bedrijven. Dit zal per sector natuurlijk verschillen, maar in sectoren gezondheidszorg en welzijn, handel en dienstverlening, techniek en bouw, transport en logistiek en horeca zal het van belang zijn om werkkleding aan te schaffen als eigenaar van een onderneming. Waarom is het zo essentieel? Dat wordt in de blog uitgelegd doormiddel van een aantal redenen.

Promotie en herkenbaarheid

Als bedrijf wilt u iets uitstralen naar de buitenwereld en wilt u de naamsbekendheid van het bedrijf verhogen. Dit kunt u doen via bedrijfskleding. Door een logo op de kleding te laten drukken zorgt u ervoor dat de werknemers herkenbaar zijn voor klanten en dat de kleding professioneel overkomt. U kunt er voor kiezen om vele verschillende kledingstukken te laten bedrukken. Zo kunt u T-shirts, truien, mutsen, petten, broeken en jassen laten bedrukken met een logo of andere tekst. De medewerkers van het bedrijf zijn het visitekaartje van het bedrijf en die wilt u dan wel zo professioneel en netjes mogelijk laten overkomen.

Veiligheid

Als eigenaar van een bedrijf bent u verantwoordelijk voor de veiligheid van de werknemers op de werkvloer. Dit betekent dat u bepaalde veiligheidsmaatregelen zal moeten nemen en daarbij hoort ook het uitdelen van werkkleding. Zo kunt u denken aan werkhandschoenen of werkschoenen met stalen neuzen bijvoorbeeld. Verder zijn er ook andere kledingstukken die voor veiligheid kunnen zorgen. Denk bijvoorbeeld aan jassen of shirts met reflecterende eigenschappen voor mensen die werken in de bouw of op de weg bijvoorbeeld. Als bedrijf moet u ook aan bepaalde veiligheidsregels voldoen die wettelijk zijn vastgesteld.

Comfortabel voor de werknemer

De werknemer is naast het visitekaartje van het bedrijf natuurlijk ook degene die het werk uitvoert. Dus u kunt er wel voor zorgen dat de kleding professioneel en netjes overkomt, maar u moet ook letten op hoe comfortabel de kleding is. Er zijn veel mooie bedrijfskledingstukken te krijgen die zeer comfortabel kunnen zijn voor de werknemer en waar de werknemer dus prettig in kan werken. U kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld een lekkere warme muts voor in de winter of een bijvoorbeeld een pet tegen de zon. Het kan van alles zijn, maar veel heeft ook te maken met de verschillende tempraturen en weersomstandigheden. Houdt deze regel in uw hoofd: Een tevreden werknemer is een productieve werknemer.

Gedrag op de werkvloer

Een ander mooi voordeel van bedrijfskleding is dat iedereen dezelfde kleding draagt en dat het een teamgevoel met zich mee brengt. U kunt het vergelijken met sportteams die dezelfde kleding dragen. Deze teams dragen de kleding en gaan samen voor een bepaald doel. Verder zorgt dezelfde kleding ook voor gelijkheid op de werkvloer. Op scholen komt pesten veel voor, en dit geldt ook op de werkvloer helaas. Door iedereen dezelfde kleding te geven zorgt u ervoor dat het pesten over uiterlijk een stuk minder zal zijn.

Trots en loyaliteit

Het laatste voordeel van bedrijfskleding is de mate van trots die het kan laten opspelen bij iemand. Het logo op de borst dragen en echt het visitekaartje zijn voor het bedrijf kan voor trots en loyaliteit zorgen bij de medewerkers. Dit kan ook zorgen voor verantwoordelijkheidsgevoel en echt liefde hebben voor het merk.