Source Promo
Image default
Dienstverlening

Uw dakkapel laten plaatsen door een erkend bedrijf, hoe belangrijk is dat?

Het is van groot belang dat u uw dakkapel laat plaatsen door een erkend bedrijf. Het is namelijk belangrijk dat de dakkapel met vakmanschap geplaatst wordt. Wie heeft er nou behoefte aan een dakkapel waar de tocht doorheen komt? Of een dakkapel die niet goed genoeg geïsoleerd is waardoor het koud wordt binnen? Of een nog vervelender scenario, uw dakkapel lekt. Hierdoor krijgt u waterschade en andere problemen waar u niet op zit te wachten. Daar komt bij dat het fijn zou zijn als over 15 jaar de dakkapel nog steeds in een uitstekende staat is, dat het raam nog soepel open gaat. U wilt hem graag in dezelfde staat hebben als toen hij net geplaatst werd. 

Welk materiaal kiezen de meeste mensen voor hun dakkapel, en waarom kiezen ze dat materiaal?

De meerderheid van de mensen die een dakkapel laten plaatsen kiezen voor een dakkapel gemaakt van kunststof. Er is een goedkoper alternatief, namelijk een dakkapel gemaakt van hout. Echter is dit wel een goedkoper alternatief met een goede reden, ondanks dat het vaak hardhout is. Elke 5 jaar vereist een houten dakkapel een schilderbeurt. Ook zijn houten dakkapellen vaak afgeleverd met slechts een lak grondverf. Houtrot is ook niet ondenkbaar na een aantal jaar. Kunststof hoeft daarentegen niet geschilderd te worden, en kunt u kiezen in alle kleuren van de regenboog, en het onderhoud aan een dakkapel gemaakt van kunststof is miniem. Zo’n dakkapel word gefabriceerd als 1 geheel, dit vind plaats in een fabriek. Met gebruik van een hijskraan wordt de dakkapel op uw huis gehesen. Hierna kunnen een aantal vakmannen de dakkapel netjes plaatsen en afwerken. Wat mensen hier vaak prettig aan vinden is dat allemaal op 1 dag tijd kan gebeuren. Veel kunststof dakkapellen zijn prefab dakkapellen.

 

In hoeverre is een dakkapel laten plaatsen een goede investering voor uw woning?

Een dakkapel laten plaatsen is een goede investering om meerdere redenen. Stel u voor, u heeft een zolder waar u al jaren geen gebruik van maakt. U laat hier een dakkapel plaatsen en tovert de zolder volledig om tot een mooie slaapkamer. Op deze manier arrangeert u een extra leefruimte in uw huis. Dit maakt uw huis natuurlijk een hoop interessanter op de huizenmarkt. En u kunt dit allemaal al laten gebeuren voor een dikke 3000 euro. Zeker geen slechte investering dus.

Is er een gemakkelijke manier om te berekenen hoeveel ik ongeveer kwijt zal zijn voor de dakkapel die ik wil laten plaatsen?

Er is wel degelijk een gemakkelijke manier om te berekenen hoeveel u ongeveer kwijt zal zijn voor de dakkapel die u wilt laten plaatsen. Dit is een configuratietool op de site van dakkapel-aannemer.nl

Er worden u aantal simpele vragen gesteld, bijvoorbeeld wat de breedte van uw huis is. Of welke kozijnindeling u wilt kiezen. Hoe u de afwerking graag zou willen zien, etc…

U kunt het zo duur maken als u wilt, het ideale aspect van het gebruiken van deze tool is dat u gemakkelijk uw grootste kostenposten kunt lokaliseren en u hierdoor op die kostenposten kunt bezuinigen. Elke wijziging die u maakt zorgt ervoor dat de tool het nieuwe totaalbedrag voor u berekent.