Source Promo
Image default
Dienstverlening

Tips om beter te leren

Het maakt niet uit hoe oud je bent. Iedereen leert op een andere manier. Waar het wel om gaat is de manier die je gebruikt om je hersenen te trainen om dingen beter en sneller te snappen en onthouden. Of het nu gaat om je diploma halen, een vreemde taal leren spreken of je autotheorie halen. Iedereen zal ervoor moeten studeren, ook jij! Maar hoe pak je dat het beste aan?

 

Horen zien of doen?

Iedereen leert op een andere manier, toch is het op te verdelen in 3 categorieën. De meeste mensen (60%) zijn visueel ingesteld, dat betekent dat ze onderwerpen beter onthouden door het te zien. Toch zijn er ook mensen (30%) die beter leren door onderwerpen te horen. Wanneer iemand ze voorleest hoe iets moet gebeuren onthouden ze het gemakkelijker. Tot slot is er nog een kleine groep (10%) die beter leren door dingen ook daadwerkelijk te doen, voelen en oefenen. Je kunt deze mensen herkennen aan dat zij veel met hun handen bewegen tijdens het praten.

 

2 vliegen in een klap met een animatievideo

Nu je weet hoe je het beste kunt leren moet je nog leren hoe je dit het beste kunt toepassen. Met een wereld waarbij alles tegenwoordig online staat kun je eens een poging op YouTube doen. Type simpelweg het onderwerp in waar je iets over wilt leren en de kans is gigantisch groot dat je een animatie video tegenkomt die perfect overeenkomt met jouw leerwerk! Vaak wordt er in een animatie video ook gesproken, je hebt er dus baat bij wanneer je leer door de zien én door je horen!

https://animatievideokoning.nl/animaties-maken/