Source Promo
Image default
Sport

Thuis goed van start met fitness

Om fit en gezond te blijven hoef je de deur niet uit te gaan. Er zijn genoeg manieren om je dagelijkse hoeveelheid beweging te halen zonder daarbij de deur uit te moeten. Je kunt het daarbij houden op gewoon wat simpele buikspieroefeningen of je kunt ook gaan voor cardio. Rondjes rennen rond de salontafel is natuurlijk niet bepaald aangenaam. Dus haal je beter een degelijk fitnessapparaat in huis.

 

 

Hieronder lijsten we enkele mogelijke toestellen voor thuis voor je op.

 

1. Loopband

Een voor de hand liggend apparaat is de loopband. Wist je dat het voor je botten en gewrichten zelfs beter is om op een loopband te hardlopen dan op buiten? Een loopband heeft namelijk een lichte demping. Daardoor krijgen je botten en gewrichten minder schokken te verduren. De kans op blessures is dus kleiner op een loopband. Bovendien kun je ook niet over een losse tegel of ander obstakel struikelen.

 

2. Hometrainer

Het meest gekende toestel is de hometrainer. Om de beste hometrainer te vinden zul je wel enig onderzoek moeten doen. Er zijn namelijk zo veel modellen en merken op de markt dat het niet eenvoudig is om te bepalen welk model je de beste prijs-kwaliteit verhouding geeft.

De beste hometrainers voor ouderen en revalidatie zijn tevens ook ergometers. Een ergometer is een term dat aanduidt dat er op wattage kan getraind worden. Ideaal voor mensen die herstellen van een blessure of die gewoon hun conditie op punt willen houden.

 

3. Crosstrainer

Een crosstrainer is minder populair maar daarom geen minder goede keuze. Het is een divers toestel maar met heel wat verschillende mogelijkheden waarmee je bij aankoop toch even rekening moet houden. Doe ook voor de beste crosstrainer je online onderzoek om te weten te komen welke modellen een goede keuze zijn en welke niet.

 

4. Roeitrainer

Een roeitrainer biedt je een combinatie van cardio met kracht. De vereiste houding is niet geschikt voor elke sporter. En over het algemeen zijn mensen ook minder snel geneigd om dagelijks op een roeitrainer te stappen in vergelijking met bijvoorbeeld een hometrainer. 

Toch kan een roeitrainer een goede keuze zijn voor de intensievere sporter.

 

5. Krachtstation

Het is geen cardio toestel maar een krachtstation in huis kan je wel helpen een boost te geven aan je algemeen welzijn en gezondheid. Voor velen is het een echte luxe om van thuis uit spieren te kweken zonder daarbij naar de sportschool te hoeven gaan. 

 

 

Wanneer je dus geen duur sportschool abonnement wilt nemen en bij slecht weer niet rond de salontafel wilt hardlopen, dan kunnen één van bovenstaande apparaten je hoogstwaarschijnlijk verder helpen.

https://www.hometrainers-vergeleken.nl