Waarom zijn rugzakken belangrijk?

Je denkt waarschijnlijk niet veel na over je rugzak. Hij wordt gebruikt, het wordt misbruikt, en hij wordt in de bodem van je kastje of in de hoek van je kamer geschoven.

Maar kan je rugzak je misbruiken? Het antwoord is ja. Als een rugzak niet goed wordt gebruikt, kan het rugproblemen of zelfs letsel veroorzaken.

Rugzakken zijn het beste
Rugzakken zijn niet te verslaan om je te helpen georganiseerd te blijven. Meerdere vakken houden al je benodigdheden en notities bij de hand.

Rugzakken zijn een betere optie dan schoudertassen of boodschappentassen voor het dragen van boeken en benodigdheden. Dat komt omdat het gewicht van de rugzak gelijkmatig over uw lichaam is verdeeld. De sterkste spieren in het lichaam – de rug- en buikspieren – ondersteunen de rugzak.

Maar rugzakken die overbelast zijn of niet goed gebruikt worden, kunnen voor een aantal zware gezondheidsproblemen zorgen.

Hoe kunnen rugzakken problemen veroorzaken?
Je ruggengraat bestaat uit 33 botten die wervels worden genoemd. Tussen de wervels zitten schijven die fungeren als natuurlijke schokdempers. Wanneer je een zwaar gewicht op de verkeerde manier op uw schouders legt, kan de kracht van het gewicht u naar achteren trekken. Ter compensatie kun je bij de heupen naar voren buigen of je rug buigen. Dit kan ervoor zorgen dat je ruggengraat onnatuurlijk comprimeert.

Mensen die zware rugzakken dragen, leunen soms voorover. Na verloop van tijd kunnen de schouders hierdoor rond worden en de bovenrug gebogen. Door het zware gewicht is er kans op het ontwikkelen van schouder-, nek- en rugpijn.