Source Promo
Image default
Dienstverlening

TENS, de effectieve en veilige vorm van pijnbestrijding tijdens bevalling

Wanneer u op zoek bent naar een effectieve en veilige vorm van pijnbestrijding bij bevalling, zou u zich zeker eens moeten verdiepen in de werking van een TENS apparaat. Voor zowel moeder als baby is TENS een uitermate veilige methode om pijn tijdens de bevalling te bestrijden. Ook kent deze manier van pijn bestrijden geen bijwerkingen. Het TENS apparaat kan ingezet worden als enige pijnbestrijding, maar kan ook in combinatie met reguliere pijnbestrijding gebruikt worden.

Transcutane Elektrische Neuro Stimulatie

TENS staat voor Transcutane Elektrische Neuro Stimulatie. Het gaat om een klein apparaat dat persoonlijk door uzelf te bedienen is. Uit het apparaat komen snoertjes die verbonden zijn met speciale elektroden pleisters. De elektroden pleisters dienen op bepaalde plekken op de huid geplakt worden, afhankelijk van waar u de pijn ervaart. Het TENS apparaat dient, via de elektroden pleisters, kleine stroomstootjes toe. Deze stroomstootjes zijn absoluut niet pijnlijk, het voelt aan als een lichte prikkeling of tinteling. Omdat u het apparaat zelf kunt bedienen kunt u voor uzelf bepalen op welke stroomsterkte u het apparaat zet.   

TENS is voor meerdere doeleinden inzetbaar

TENS kent meerdere toepassingen, de therapie is wetenschappelijk bewezen en het wordt dan ook vaak toegepast. TENS kan onder andere ingezet worden bij:

  • TENS bij rugpijn tijdens de zwangerschap
  • TENS bij misselijkheid tijdens de zwangerschap
  • TENS bij bevalling
  • TENS bij incontinentie na de zwangerschap
  • TENS om fit te worden na de zwangerschap

Nog een bijkomend voordeel van TENS is dat deze manier van pijnbestrijding zowel bij een thuisbevalling als bij een ziekenhuisbevalling ingezet kan worden. Wel is het belangrijk om uw verloskundige of gynaecoloog op de hoogte te stellen van het gebruik van TENS.

In sommige gevallen is het niet mogelijk om TENS in te zetten als pijnbestrijding. Wilt u een waterbevalling? Dit kan helaas niet in combinatie met TENS. Ook wanneer u een pacemaker of hartritmestoornis heeft mag u het TENS apparaat niet gebruiken. Bekijk daarom altijd voor het gebruik van TENS de contra-indicaties.

https://www.mammatens.nl/