Source Promo
Image default
Aanbiedingen

Opzoek naar een woning?

Veel mensen beschouwen de zoektocht naar een nieuw huis als een van de leukste dingen om te doen. Toch is het een erg intensieve en tijdrovende bezigheid. Er komt vaak meer bij kijken dan men denkt. Een huis kopen doe je ten slotte niet zomaar. Je hoopt er de komende jaren lekker te kunnen leven en dit maakt de keuze des te lastiger. Wist je dat de prijzen voor huizen het afgelopen jaar opnieuw zijn gestegen? Dit terwijl het aantal verkochte huizen juist is afgenomen. In de dorpen en gemeentes komt men meestal nog wel aan een huis, maar in de grotere steden wordt dit al wat lastiger. De stad, dorp of gemeente waar de woning ligt heeft veel invloed op de prijs. Zo zijn huizen in de randstad vanzelfsprekend duurder dan huizen in Groningen bijvoorbeeld.

 

Welk type huis past bij jou

Behalve de leeftijd van een woning, nieuwbouw of bestaande bouw, heeft het type woning ook wel degelijk invloed op de vraagprijs. Is het bijvoorbeeld een nieuwbouw woning? Dan heb je als snel kans dat je meer betaald dan voor een ouder huis dat even groot is. Nadat je hebt bepaald hoe oud je huis mag zijn ga je kijken naar de verschillende woning typen, en dit zijn er een hoop. Heb je meer budget en wil je het groots aanpakken dan kijk je waarschijnlijk naar landhuizen, penthouses of villa’s. In de prijsklasse die hier onder zit kom je vaak vrijstaande- of nieuwbouwhuizen tegen. Nu zijn we aangekomen bij de meest voorkomende woningen, deze zie je veruit het vaakst. Hierbij moet je denken aan rijtjes- of tussenwoningen, de bekende twee-onder-een-kappers en schakelwoningen. Zodra je dit allemaal hebt bepaald is het tijd om een geschikte woonplaats te vinden.

 

Waar ga je wonen?

Heb je dit allemaal op een rijtje dan rest je nog meer één vraag, en dat is niet de minste. Waar ga je in hemelsnaam wonen? Hou jij van de drukte en de levendige sfeer van een echte stad? Dan zijn steden als Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Eindhoven bijvoorbeeld iets voor jou. Zoals eerder vermeld zijn de huizenprijzen in deze steden wel wat hoger, dus houdt hier rekening mee. Woon je liever wat rustiger en vermijd je liever drukte, dan is een dorp misschien wel iets voor jou. Een dorp als Klimmen in Limburg bijvoorbeeld. Staat er een huis te koop Klimmen moet je snel handelen. Plekjes als deze zijn namelijk populair aangezien je in alle rust kunt gaan genieten van je nieuwe woning.

 

 

 

 

 

https://cdn.pixabay.com/photo/2013/11/13/21/14/san-francisco-210230_960_720.jpg