Source Promo
Image default
Woning en Tuin

Koop geen huis op dit moment

Het is moeilijk om in deze periode een huis te vinden. De huizenprijzen zijn enorm hoog. De kans is groot dat de aankoop van een huis nu ervoor zorgt dat straks huizen onderwater komen te staan. In deze context is dit figuurlijk. Een huis kan financieel onderwater komen te staan. Normaal gesproken lenen mensen geld bij een bank om een huis te kunnen kopen. Men neemt dan een hypotheek. Als waarborg voor de lening krijgt de bank het huis. Dit betekent dat wanneer iemand zijn of haar lening niet kan betalen de bank het huis mag verkopen. Nu komen we terug in de huidige situatie. Wanneer iemand nu een huis koopt tegen een hoge prijs bestaat de kans dat de prijs van het huis in de toekomst zal zakken. Wanneer een bank dan het huis wilt verkopen omdat iemand niet betaald dan ontvangt de bank een veel lager bedrag. Het huis staat dan dus ‘onderwater’.

Een verbouwing, renovatie of uitbreiding

Voor mensen die nu een huis hebben is het aan te raden om nog even te wachten met een aankoop van een nieuw huis. Het is een veel beter idee om nu te investeren in het huis. Door de hoge huizenprijzen heeft een verbouwing, renovatie of uitbreiding van het huis veel meer effect dan vroeger op de prijs van het huis. Dit komt bovenop het extra comfort dat wordt gecreëerd door de aanbouw van een extra garage over de renovatie van een keuken. Om geld te besparen kan het een goed idee zijn om een afvalcontainer te huren. Door het huren van een afvalcontainer kan iemand zelf de sloopwerkzaamheden uitvoeren. Zo spaar je een mooie hoeveelheid geld.

Starters in de problemen

Voor starters is het een ander verhaal zij moeten vaak een woning kopen omdat zij kinderen hebben of krijgen en bijvoorbeeld nog thuis wonen. In deze gevallen is het verstandig om te kijken of er nog interessante huurwoningen zijn. Deze worden steeds schaarser, maar er zijn nog een aantal goede huurwoningen te krijgen. Mocht dit niet lukken dan is het devies om het kopen van een woning zo lang als mogelijk uit te stellen.

http://afvalcontainersrijnmond.nl/