Source Promo
Image default
Business / Marketing and Advertising

HR services inhuren

Heeft uw bedrijf geprofiteerd van de situatie rondom corona? Bent u in korte tijd hard gegroeid? Dan is het misschien tijd om een bedrijf in te huren om aan u personeels- en organisatieadvies te geven. Voor veel bedrijven zijn het tevreden houden van personeel, het werven en aanstellen van gekwalificeerde mensen, het uitdelen van promoties en het ontslaan van medewerkers belangrijke speerpunten. Als uw bedrijf hard is gegroeid, zult u dus veel aandacht moeten besteden aan personeelszaken. Wanneer u het gevoel krijg dat dit uw bedrijf een beetje te veel van het goede wordt, is de  volgende stap naar succes dan vaak het inhuren van een gespecialiseerd hr adviesbureau. In dit artikel leggen wij uit wat het inhuren van een dergelijk bureau inhoudt en wat de voor- en nadelen hiervan zijn.

Het inhuren van een ‘human resources’ adviesbureau, geeft u de ruimte om te werken aan andere belangrijke dingen in uw bedrijf. Een HR adviseur helpt uw bedrijf met alle zaken rondom het personeel, helpt met het management van de organisatie, geeft juridisch advies, biedt een salarisservice en heeft speciale HR-software.

Het afnemen van HR services brengt zowel voordelen als nadelen met zich mee. Het grootste voordeel van deze uitbesteding, is dat u niet meer alle beslissingen omtrent uw bedrijf en medewerkers intern hoeft te maken. Het is heel fijn om een extra paar ogen te laten kijken naar de kwesties die u dagelijks tegenkomt. Het bespaart u dus flink wat tijd!

Natuurlijk zijn er ook nadelen verbonden aan het inhuren van een HR adviesbureau. Zo moet u er goed over nadenken of het het geld waard is, het inhuren van een HR adviseur is namelijk niet heel goedkoop. Bovendien krijgt u te maken met het principaal-agent probleem. U bent de principaal, de opdrachtgever. Uw grootste doel is waarschijnlijk het verminderen van de kosten. De agent is het bedrijf dat u inhuurt voor de HR services, leehnavasor zij hebben meer kennis dan u en hun doel is het maken van winst. Uw belangen zijn dus tegengesteld, waardoor u de kans loopt om teveel te betalen voor de ingehuurde dienst.

https://www.cbbs.nl/