Source Promo
Image default
Energie

Het worden van een elektricien

Er zijn een aantal beroepen in Nederland die we altijd hard nodig zullen blijven hebben. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de beroepen die vaak in het nieuws zijn, zoals dokters en politieagenten, maar ook beroepen die een hoop werk voor Nederland doen en we eigenlijk echt niet kunnen missen. Veel van deze beroepen komen echter minder vaak in het nieuws omdat ze mogelijk minder belangrijk lijken, maar niet is minder waar. Denk hierbij bijvoorbeeld aan leerkrachten of elektriciens. Aangezien dit beroepen zijn die niet snel zullen uitsterven, zullen we hier ook altijd mensen voor nodig hebben. Wil je dé elektricien Lelystad worden? Lees dan snel door.

Beginnen met een opleiding

Het zijn van een elektricien kan erg gevaarlijk zijn. Je ‘speelt’ met elektriciteit, dus je hebt een hoop risico. Verantwoordelijkheid en kennis hebben een grote rol hierbij en dus is het belangrijk om te beginnen met een opleiding. De meeste opleidingen in de elektrotechniek duren drie of vier jaar in het middelbaar beroepsonderwijs. Hier leer je alles wat je moet weten om niet alleen problemen op te lossen, maar ook jezelf en anderen veilig te houden in bepaalde situaties. Je kunt er ook voor kiezen om je nog verder te specialiseren na deze drie of vier jaar.

Aan de slag als elektricien

Wanneer je uiteindelijk je opleiding hebt afgerond, zul je graag aan de slag willen als elektricien. Kijk hiervoor eens naar vacatures bij jou in de buurt. Vaak wordt je sneller aangenomen wanneer je solliciteert naar een vacature bij jou in de buurt, omdat je het voordeel hebt dat je de buurt al enigszins kent. Presenteer bovendien jezelf goed, maar overdrijf ook niet te erg. Laat zien dat jij de benodigde kennis en vaardigheden hebt voor de baan, maar laat jezelf niet extra kwaliteiten hebben waar je misschien niet over beschikt. Ben je aangenomen? Dan kan jouw baan als elektricien beginnen.