Source Promo
Image default
Bedrijven

Dingen om te overwegen bij het kiezen van winkelstellingen

Ben je van plan jouw detailhandel te beginnen? Er zijn verschillende soorten winkelinrichtingen waarvan je jezelf moet voorzien om goed van start te gaan. Een van de belangrijkste elementen voor je winkel zijn de winkelstellingen. Wanneer je winkelstellingen op het internet bekijkt, vind je een breed scala aan stellingen en schappen in verschillende ontwerpen, uiteenlopende materialen en kleuren. De vraag die al snel naar boven komt is hoe je de beste stelling kiest voor jouw bedrijf. Het eerste wat je moet overwegen is welk product je gaat weergeven op de betreffende winkelstelling. Dat maakt het gemakkelijker om het ontwerp en het materiaal van de stelling te kiezen. Als je geen idee hebt hoe je moet beginnen, moet je letten op de onderstaande factoren bij het kiezen van de beste stellingen.

De materialen van de winkelstellingen

De eerste overweging bij het kiezen van een winkelstelling is het materiaal. Het materiaal bepaalt de duurzaamheid en levensduur van de stellingen. Het meest gebruikte materiaal om stellingen van te maken is staal, maar het is niet de enige optie. Hout en kunststof worden in sommige gevallen ook gebruikt. Staal is sterk en duurzaam, maar het kan zwaar zijn en moeilijk te vervoeren. Je moet ook overwegen of je een stelling voor binnen of buiten nodig hebt, of beide. Hout en plastic zijn niet zo duurzaam als staal, maar ze zijn lichter en gemakkelijker te verplaatsen voor als je af en toe wat verandert aan de looproutes en indelingen van jouw winkel. 

De verschillende soorten winkelstellingen

Stellingen zijn er in verschillende vormen en maten, dus je moet beslissen welk type het beste bij jouw winkel past. Sommige winkels gebruiken manden op hun schappen, terwijl andere winkeliers juist massieve planken gebruiken met gaten erin geboord voor het ophangen van artikelen aan haken of pinnen. Als je veel producten hebt die op ooghoogte moeten worden gepresenteerd, wil je misschien open stellingen in plaats van gesloten stellingen. Andere soorten stellingen waaruit je kunt kiezen zijn kopstellingen, hoekstellingen, gondel stellingen en wandstellingen. Overweeg dus vooral wat voor soort producten je wilt weergeven om zo tot een juiste keuze te komen voor het bijbehorende winkelmeubilair.

Accessoires van de winkelstellingen

Het is beter om te kiezen voor stellingen die kunnen worden aangepast met andere accessoires. Het is bijvoorbeeld handig om voor stellingen te kiezen die je kunt uitbreiden tot grotere stellingen door ze samen te voegen of om er op meerdere manieren producten op tentoon te stellen. Dit stelt je in staat om je producten op een veelzijdige manier te presenteren aan je klanten. Daarnaast wissel je waarschijnlijk regelmatig van collectie. Hierbij is het ook belangrijk om de wijze van presenteren te kunnen aanpassen aan je behoeftes.