Source Promo
Business / Marketing and Advertising

Goudprijs vandaag

Bij GoudNL kun je oude gouden sieraden die je niet meer draagt, of oude gouden voorwerpen die je niet meer gebruikt, verkopen tegen de actuele goudprijzen. We zeggen actuele goudprijzen, omdat deze per dag, of eigenlijk zelfs per minuut, kunnen verschillen. Maar waarom fluctueren de goudprijzen zo? En wat is dan de goudprijs van vandaag? Hieronder geven we de antwoorden op deze vragen.

Waarom verschilt de goudprijs per dag?

De reden waarom goudprijzen per dag, of zelfs per minuut kunnen verschillen, heeft te maken met de goudkoers. Net als andere grondstoffen, heeft ook goud een koers, die op elk moment van de dag kan veranderen. Deze koers wordt uitgedrukt in de goudprijs per kilo of per ounce (ongeveer 30 gram) zuiver goud op een bepaald moment. Deze goudprijzen worden elke dag op basis van vraag en aanbod bepaald, op de grootste beurzen van de wereld. Deze zijn bijvoorbeeld te vinden in New York, Sydney en Hong Kong. Vervolgens worden deze goudprijzen gebruikt door handelaren, juweliers, en uiteindelijk ook door u, om de handel in goud eerlijk te laten plaatsvinden.

Wat is de goudprijs van vandaag?

Maar hoe kom je dan te weten wat de goudprijs van vandaag precies is? Op GoudNL.nl vind je de actuele goudprijzen in de goudkoers, die op ieder moment van de dag wordt bijgewerkt. Zo weet je altijd wat de precieze prijs van zuiver goud op dat moment is. De gegevens staan verwerkt in een grafiek, waardoor je de wisselingen in de goudprijzen gedurende de dag, de week of de maand goed kunt zien. Zo kun je een goede indicatie krijgen of je goud op dat moment relatief veel, of juist weinig waard is. Op basis hiervan kun je dus een keuze maken of je je gouden voorwerpen direct wilt verkopen, of dat je beter nog even kunt wachten tot de goudprijzen weer iets stijgen. Let er wel op dat de goudprijzen worden gegeven per kilo zuiver goud, en dat jouw gouden voorwerpen waarschijnlijk niet uit 100% goud bestaan. Je krijgt de actuele prijs van jouw voorwerp door het aantal zuiver goud dat erin te verwerken te nemen, en dit te vermenigvuldigen met de goudprijs van vandaag.