Source Promo
Image default
Sport

Effectief sporten met EMS training en het SYMBIONT Smart Body Device: wat zijn de voordelen?

Ben je op zoek naar een effectieve manier om te trainen en je fitnessdoelen te bereiken? Dan is het Smart Body Concept misschien wel iets voor jou. Dit revolutionaire systeem maakt gebruik van geavanceerde technologie om je hartslag, calorieverbranding en trainingsintensiteit te meten, zodat je altijd weet hoe effectief je aan het sporten bent. Daarnaast biedt het Smart Body Concept ook begeleiding en motivatie om je te helpen gemotiveerd te blijven en je doelen te behalen. Benieuwd naar dit concept? Lees verder en ontdek hoe je effectief kunt sporten en je fitnessniveau naar een hoger niveau kunt tillen met het Smart Body Concept.

Wat is EMS training? Welke data kan gemeten worden tijdens EMS trainingen?

EMS training is een vorm van training waarbij gebruik wordt gemaakt van elektrostimulatie. Hierbij worden elektrische impulsen naar de spieren gestuurd, waardoor deze samentrekken en een verhoogde efficiëntie en resultaat behaald kan worden. EMS training staat voor Electro Muscle Stimulation training en werd oorspronkelijk voornamelijk toegepast in fysiotherapiepraktijken en ziekenhuizen. Inmiddels is gebleken dat EMS training ook zeer effectief is in combinatie met een workout, bijvoorbeeld voor gewichtsverlies of krachttraining.

Tijdens EMS trainingen kunnen verschillende data worden gemeten. Enkele voorbeelden hiervan zijn het spier-, water- en vetpercentage van het lichaam, de lichaamssamenstelling, de gezondheid van spieren en de zenuwcellen die ze aansturen, het ritme en de elektrische activiteit van het hart, en schommelingen tussen hartslagen, ook wel hartfrequentievariabiliteit genoemd. Deze gegevens kunnen helpen om de EMS training en prestaties te analyseren en te optimaliseren. Het gebruik van EMS training in combinatie met het SYMBIONT systeem biedt een gevalideerd en individueel stimulatieprogramma, evenals een analyse van lichaams- en trainingsgegevens, om zo de EMS trainingen zo efficiënt mogelijk te maken.

Wat zijn de beschikbare gegevens van het SYMBIONT Smart Body Device?

Het SYMBIONT Smart Body Device is een EMS apparaat dat verschillende beschikbare gegevens biedt die tijdens de training worden verzameld. Deze gegevens omvatten lichaamssamenstelling door middel van BIA-analyse (water-, spier- en vetpercentage van het lichaam), spieractiviteit (EMG), bewegingen door middel van versnellingssensoren, hartfrequentie (ecg), hartfrequentievariabiliteit (HRV) en beschikbare trainingsgegevens als referentie. Deze gegevens worden continu geanalyseerd en geëvalueerd door het SYMBIONT Smart Body Device, waardoor de prestaties na elke trainingseenheid kunnen worden gecategoriseerd en waardevolle conclusies kunnen worden getrokken voor een geoptimaliseerde training.

Het trainen met het SYMBIONT EMS apparaat heeft verschillende voordelen. Ten eerste zorgt de elektrische spierstimulatie (EMS) voor extra prikkels tijdens de training, waardoor de intensiteit en effectiviteit van de training worden verhoogd. Daarnaast maakt het SYMBIONT EMS apparaat gebruik van gepatenteerde droge elektroden en medisch gevalideerde stimulatieprogramma’s, waardoor individuele stimulatieprogramma’s kunnen worden aangepast aan de behoeften van elke gebruiker. Het SYMBIONT EMS apparaat maakt ook gebruik van zowel lage als middenfrequente stimulatie, waardoor een efficiënte training mogelijk is. Bovendien kunnen de verkregen lichaams- en trainingsgegevens worden geanalyseerd, wat resulteert in een continue optimalisatie van de training en motiverende succeservaringen. Tot slot is het SYMBIONT EMS apparaat een toegelaten medisch product, waardoor het veilig en betrouwbaar is in gebruik.

Effectief sporten met het Smart Body Concept

Het Smart Body Concept biedt begeleiding en motivatie om je te helpen gemotiveerd te blijven en je doelen te behalen. Je krijgt toegang tot een online community van gelijkgestemde sporters en professionele trainers die je kunnen ondersteunen en inspireren.

Met het Smart Body Concept kun je effectief sporten, jezelf uitdagen en je fitnessniveau naar een hoger niveau tillen. Dus waar wacht je nog op? Ontdek het Smart Body Concept en bereik jouw sportieve doelen!

https://www.symbiont360.com/nl