Source Promo
Image default
Bedrijven

Een mooie PVC vloer laten aanbrengen

Een slijtvaste vloer

In de loop van de jaren heeft men lang gezocht naar een vloer die niet alleen warmte uitstraalt, maar ook slijtvast is en over een vloerverwarming gelegd kan worden. De vloeren in een woning hebben heel wat veranderingen ondergaan. Eerst werd er vaak voor een vloerbedekking gekozen. Omdat deze echter snel vuil wordt, is men overgegaan op een houten vloer. In eerste instantie waren dat massieve houten planken. Omdat dit vrij kostbaar is, kwam er laminaat voor in de plaats. De laminaat soorten zijn tegenwoordig bijzonder goed en zijn van echt hout niet meer te onderscheiden. De laatste tijd worden in een woning ook gietvloeren aangebracht, maar de nieuwste trend is toch wel de PVC vloer.

Eigenschappen van een PVC vloer

PVC vloeren zijn zeer slijtvast en hebben een slijtlaag van 0,3 tot 0,55 mm en een PU finish. PU is polyurethaan. Ze zijn net zo mooi als een echte houten vloer of een van tegels. De PVC vloeren zijn gemakkelijk te leggen en zijn net zo duurzaam als het sterkste vinyl. Daarnaast zijn ze geluidsabsorberend en waterbestendig. Het aanbod van PVC vloeren uit de verschillende designs is bijzonder groot. Voordat een PVC vloer gelegd kan worden, moet de ondergrond droog, hard en glad zijn. Losse planken moeten worden vastgemaakt en scheuren in beton moeten worden dichtgemaakt.

Een PVC vloer woonkamer

Wanneer u een PVC vloer in de woonkamer laat aanbrengen, zal dat het geheel een warme sfeer verschaffen. Omdat er veel verschillende designs zijn, kunt u een PVC vloer woonkamer uitkiezen die goed bij het interieur aansluit. De PVC vloer woonkamer die u laat leggen, is er een voor vele jaren. Daarom kunt u beter even goed nadenken wat u laat leggen. Een goede voorlichting kan daarbij bijzonder nuttig zijn. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een PVC vloer woonkamer met een naad of V-groef. Het zijn deze kleine details die het geheel afmaken.

Een PVC vloer keuken

De vloer in een keuken is belangrijk. Het is een plaats waar door het hele gezin volop geleefd wordt. De vloer in een keuken wordt regelmatig vuil en zal vaak gedweild moeten worden. Bij een PVC vloer keuken is dat een fluitje van een cent. Het kan ook voorkomen dat er een bord tomatensoep op de grond valt. De vloer is dan gemakkelijk met een sopje schoon te maken. Een PVC vloer keuken zal zijn kleur na veel jaren houden. Het is een niet vocht doorlatende vloer en daarom in de keuken gemakkelijk.

https://vhvloeren.nl/