Source Promo
Image default
Hobby en vrije tijd

Welke luchtbuks moet ik kopen?

Een goede luchtbuks

Wanneer je graag met een luchtbuks schiet, moet je je afvragen wat een goede luchtbuks  is. De soort luchtbuks die je gaat kopen, is afhankelijk van het doel waarvoor je hem wilt gaan gebruiken. Wanneer je de luchtbuks gaat gebruiken om achter in je tuin op een doel dat bijvoorbeeld op 10 meter afstand staat, is het niet nodig om er een te kiezen die een grote kracht heeft. Je zult wel begrijpen dat hoe verder het doel van je verwijderd staat, hoe groter de kracht van de luchtbuks moet zijn om het doel te kunnen raken. Omdat het schieten met een luchtbuks een leuke hobby is, moet je er een nemen waarvan je nog vele jaren plezier  kunt hebben. Er zijn verschillende soorten luchtbuksen. Je kunt er een nemen met een veersysteem maar ook een op perslucht. Wil je gaan schieten op doelen die op 100 meter afstand van je verwijdert staan, moet je een luchtbuks gebruiken die een grote kracht levert. Toch zul je daar als beginner niet mee beginnen. Je eerste luchtbuks zal hoogstwaarschijnlijk werken met een veersysteem. Een goede voorlichting bij het kopen van een luchtbuks is belangrijk. Je moet er een nemen die goed bij je past. Een goede verkoper zal je de voor- en nadelen van de verschillende luchtbuksen uitleggen. Een goede verkoper moet je geen luchtbuks verkopen waaraan hij het meest verdient, maar een waarvan je het meeste plezier zult hebben. 

Is er een vergunning nodig voor een luchtbuks?

In de praktijk zijn er niet veel regels voor het kopen van een luchtbuks. Je mag een luchtbuks kopen zodra je 18 jaar of ouder bent. Wanneer je een luchtbuks gaat kopen, heb je dus geen speciale vergunning nodig. De verkoper zal daar niet om vragen. Wel zal de verkoper nagaan of je oud genoeg bent voor het kopen van een luchtbuks. Daarom zal hij naar je paspoort of identiteitsbewijs vragen. Een luchtbuks mag je op veel plaatsen gebruiken.  Een luchtbuks mag je gebruiken op terreinen waar geen wandelaars of ander publiek loopt. In een bos kunnen mensen verscholen achter bosjes en struiken lopen. Wanneer je daar wel zou gaan schieten, dan is de kans groot dat er ongelukken zullen plaatsvinden. Gebruik bij het vervoer van een luchtbuks een geweerkoffer. Wanneer je wordt aangehouden, dan moet je, als je een luchtbuks bij je hebt, kunnen bewijzen dat oud genoeg bent voor een luchtbuks. Het is voor jou een hobby om met een luchtbuks te schieten.

Luchtbuks

Hoe werkt een persluchtbuks?

Bij een persluchtbuks wordt een kogeltje gebruikt. Voor de aandrijving van het kogeltje wordt perslucht toegepast. Haal je de trekker over bij een persluchtbuks, dan wordt in het mechanisme een klepje geopend. Daardoor zal de samengeperste lucht vrijkomen die dan het kogeltje uit de loop zal blazen. Dit gebeurt onder een hoge druk. Omdat bij deze luchtbuksen bijna geen terugslag is, is het schieten met zo’n buks fijn. deze luchtbuks wordt vaak door hobbyisten gebruikt om op doelen te schieten.

Welk merk moet ik kopen?

Er zijn verschillende mooie merken luchtbuksen te krijgen. Twee mooie voorbeelden waar je goed mee doet zijn de Hatsan luchtbuks en de Weihrauch luchtbuks. De Hatsan luchtbuks is de meest verkochte luchtbuks en dat is niet voor niets. Dit populaire Turkse merk is van zeer goede kwaliteit en zeer krachtig. De Weihrauch luchtbuks staat ook bekend om de goede kwaliteit. Daarbij staat dit Duitse merk ook bekend om de ongekende precisie. Met een luchtbuks van één van deze merken zit je altijd goed.