Source Promo
Image default
Bedrijven

Diverse soorten sloten

In Nederland is er genoeg keuze in deursloten. Als je een deurslot kiest, zijn er een aantal aspecten waarmee je rekening moet houden. Het deurslot hangt af van het soort deur, de draairichting en het materiaal. Een slot is niet altijd universeel. Er is een verschil tussen hoofdeursloten en bijzetsloten. Een hoofdslot zit centraal op de deur en functioneert als een zelfstandig slot. Bijzetsloten en worden ingezet als aanvullende beveiliging. De meeste voorkomende hoofdloten zijn:

Meerpuntssluiting

Kiezen voor een meerpuntssluiting is vaak een van de veiligere keuzes voor een deurslot. Het telt namelijk maar liefst 3 tot 5 sluitingspunten. Wel moet je opletten dat het een SKG (Stichting Kwaliteit Gevelbouw) goedgekeurd slot is. Dit slot tel namelijk 3 tot 5 sluitpunten. Deze sluitpunten zijn verdeeld over de gehele deur. Daarnaast bestaan er diverse uitvoeringen (smalle en gewone uitvoeringen). Het grootste voordeel van een meerpuntsluiting is de extra veiligheid en het bedieningsgemak.

Espagnoletten

Espagnolet sloten zijn vaak alleen vanaf binnen af te sluiten. Espagnoletten zie je het meest terug op tuin- en balkondeuren. Espagnoletsloten zijn te onderscheidde in twee varianten: inbouwespagnoletten en opbouwespagnoletten. Inbouwespagnoletten lopen over de hele lengte van de deur, deze sloten tellen twee tot 10 sluitpunten. Opbouwespagnoletten bestaan uit twee verschillende stangen die beide over de gehele deur lopen, deze stangen worden bediend door een hendel. Indien   

Normaal insteekslot

Normale insteeksloten vind je het meest terug op stompe deuren. Deze sloten worden tegelijkertijd gemonteerd met een veiligheidsbeslag. Een veiligheidsbeslag dient als bescherming van het insteekslot en de cilinder. Het veiligheidsbelang is uiterst belangrijk voor het beveiligen van de deur. Daarom is het belangrijk om een goedgekeurd SKG-veiligheidsbeslag te kopen. Het vervangen van een normaal insteekslot is vrij eenvoudig. De meeste normale insteeksloten zijn verkrijgbaar in diverse bouwmarkten. Voor het vervangen van een slot kun je terecht bij slotenmaker Best.

http://slotenmaker112.nl/slotenmaker-best/