Source Promo
Business / Marketing and Advertising

De kracht van een responsive website

Een responsive website, wat is dat nou precies? Eigenlijk is het erg eenvoudig. Een website die responsive is past zich aan aan de grootte van de pagina. Of je een website nou opent op een tablet, een desktop of op een smartphone, de site functioneert optimaal en elke functie werkt naar behoren. Tegenwoordig wordt het aanbod waarop je sites kunt bekijken steeds groter. Er zijn veel verschillende smartphones, laptops en tablets waardoor elk formaat weer anders is. Een responsive website weet zich altijd goed aan te passen aan het formaat, waardoor de site optimaal gebruikt kan worden.

Eventuele obstakels?

Responsive websites zijn ideaal! Iedereen kan de website goed bekijken, ongeacht het apparaat waarop je de website bekijkt. Of dit nou een smartphone of een iPad is, alles is vanaf elk apparaat goed te lezen. Voor de consument is een responsive website dus echt ideaal! Voor de web developer is het net weer een ander verhaal. Voor hem/haar is het lastig om een responsive website optimaal te testen. Wanneer er een aanpassing is gedaan op de website moet de website getest worden op alle mogelijke apparaten. Denk hierbij aan verschillende merken telefoons, tablets, laptops en dekstops. Alleen zo kun je testen of de responsive site ook daadwerkelijk goed werkt op alle verschillende formaten met verschillende afmetingen.

Aan welke apparaten moet ik denken?

Er werden net al een aantal apparaten genoemd. De smartphone is een van de meest gebruikte toestellen om websites mee te bekijken. Het formaat hiervan is natuurlijk heel anders dan een desktop. Daarom is het belangrijk dat de website responsive is: het moet functioneren op alle formaten. Een ander populair item waar vaak websites op bekeken worden is de tablet. Ook deze heeft weer een heel ander formaat als de rest. Het aanbod wordt steeds groter en groter.

http://www.siege-marketing.nl/