Source Promo
Image default
Bedrijven

De juiste stage vinden

Het vinden van de juiste stage kan écht super belangrijk zijn. Het is wel een beetje afhankelijk van welke opleiding je volgt. Cru en eerlijk gezegd zijn er namelijk ook opleidingen die het absoluut niet interesseren of jij wat leert op je stage. Zo sta je al snel de hele dag vakken te vullen en doe je hetzelfde werk als mensen die wel betaald krijgen, maar dan gratis. Dit wil je voorkomen. Je wilt iets leren of gewoon wel betaald krijgen. Soms loont het daarom om verder te zoeken in plaats van dat alles binnen handbereik ligt. Ook komt het soms van pas om een beetje tegendraads te zijn op school en aan te geven dat je meer wilt.

Stage Facility Management

Wil je een stage facility management doen of een ander soort management? Kijk dan vooral naar een plek die jou inderdaad iets wilt leren, een plek die jou niet zomaar gaat gebruiken. Vooral als je lager gaat dan een stage facility management, kan dit makkelijk gebeuren. Heb je net een plek en voel jij je niet uitgedaagd, vraag dan voor meer uitdagingen. Je stage is intens belangrijk omdat je ervaringen krijgt die school je nooit zal gaan bieden. Vooral bij opleidingen die met design en dergelijke te maken hebben.

Kunst en ZZP

Op een creatieve opleiding ga je vaak in aanraking komen met zweverige opdrachten en weinig concrete uitvoeringen. Hier is het des te belangrijker dat je iets zoekt dat jou zowel uitdaagt als hands-on ervaring biedt met opdrachten. Bij kunst en design gaan ze er namelijk vanuit dat je vroeg of laat hoe dan ook een ZZP’er gaat zijn. Als ZZP’er is het des te belangrijker dat je weet te overleven met concrete ervaringen.

https://fiks.nl/stage/facility-management