Source Promo
Image default
Business / Marketing and Advertising

De houdbaarheid van producten

De houdbaarheid van producten moet altijd gecodeerd worden. Dit kan gedaan worden door middel van bijvoorbeeld een etiketteermachine of een lasermachine. Het coderen van de producten zal ervoor zorgen dat het voor iedereen duidelijk is wanneer het product geopend is en tot wanneer je het product kan gebruiken. Ook moet er duidelijk zijn wat de naam van het product is en de inhoud van het product. Na opening van het product dient er op de verpakking vermeld te worden wanneer dit gedaan is.

HACCP staat voor Hazard Analysis and Critical Control Points. Alle voedselverwerkers in Europa zijn volgens de Europese wetgeving verplicht om een HACCP-plan op te stellen. Met behulp van HACCP stickers (of coderen) heeft een ondernemers altijd duidelijk overzicht over welke producten nog houdbaar zijn en welke niet.

De baas van een bedrijf moet ten alle tijden kunnen aantonen dat er hygiënisch gewerkt wordt in zijn of haar bedrijf. Natuurlijk kunnen niet alle producten gecontroleerd worden. Dit is bekend bij de overheid en om die reden hebben zij besloten dat je steekproefsgewijs mag controleren. Voor de baas betekent dit dus dat er maar enkele producten gecontroleerd hoeven te worden. Er moet onder andere gecontroleerd worden op temperatuur, tijd, kwaliteit, verpakking en etiket. Deze gegevens moeten vervolgens geregistreerd worden, dit kan met behulp van voorgedrukte formulieren die je in een map bewaart of digitaal.

Producten die in de koeling bewaard worden, moeten gecontroleerd worden op temperatuur. Het is dan ook het makkelijkst om de hele koeling of vriezer te temperaturen. De buitenkant van de koeling heeft vaak een display waar dit vanaf te lezen is. Wat je ook kunt doen is bijvoorbeeld een bakje met alcohol of olie in de koeling of vriezer zetten. Vervolgens kun je de temperatuur meten van de inhoud van dit bakje, zo hoef je niet in producten te prikken om de temperatuur te kunnen meten.

https://coding.koenig-bauer.com/nl/