Source Promo
Business / Marketing and Advertising

Brexit geeft goud vleugels

Het besluit van het Britse volk om tijdens het referendum van afgelopen donderdag te stemmen voor een vertrek uit de EU heeft een hoop losgemaakt. Op politiek gebied natuurlijk, er moet nu druk onderhandeld worden over de positie van het Verenigd Koninkrijk. De Europese Unie moet zich buigen over de situatie en besluiten hoe hiermee om te gaan. Ook moeten er allerlei nieuwe handelsverdragen opgesteld en getekend worden. De verwachting is dat dit nog wel even zal gaan duren en dat de handel met het Verenigd Koninkrijk de komende jaren een stuk lastiger zal worden. Wat weer nadelig is voor het bedrijfsleven in Europa, en dus ook in Nederland.

Ook in de wereld van brokers en beleggers heeft de brexit een hoop losgemaakt. Aandelenkoersen duiken overal ter wereld in het rood. Maar de brexit kent niet alleen maar verliezers, er zijn namelijk ook beleggingscategorieën die profiteren van de brexit. Op de grondstoffenmarkt zijn edelmetalen erg populair: de prijs van goud heeft vleugels gekregen. Naast goud zijn ook zilver, platinum en koper gestegen. Verder niet-westerse valuta’s zijn fors gestegen ten opzichte van de dollar. De Braziliaanse real, de Japanse yen en de Russische roebel hebben het meest gewonnen ten opzichte van de dollar.

Mensen die online beleggen doen er dus verstandig aan om zich goed te verdiepen in de gevolgen van de brexit. Ook op de langere termijn kunnen de gevolgen nog goed voelbaar zijn namelijk. Door slim te beleggen kan er geprofiteerd worden, maar met ondoordachte beslissingen kunnen er ook forse verliezen worden gemaakt. Het hebben van een betrouwbare broker is daarbij erg belangrijk. Goede online brokers hebben vaak ook marktanalisten in dienst die klanten kunnen voorzien van belangrijke adviezen.

http://onlinebeleggen.nl