Source Promo
Image default
Woning en Tuin

Bloemen: altijd leuk om te geven

Het is misschien wel het meest gegeven ‘cadeau’ ter wereld: een bos bloemen. We geven elkaar een bosje bloemen bij vele verschillende gelegenheden. Zo kun je iemand bloemen geven als felicitatie, maar ook als wens om iemand die bijvoorbeeld ziek is beterschap te wensen. Ook spelen bloemen doorgaans een belangrijke rol bij bijvoorbeeld begrafenissen of herdenkingsdiensten. Denk bijvoorbeeld maar eens aan de bloemenkransen die elk jaar gelegd worden wanneer de doden van de tweede wereldoorlog herdacht worden op 4 mei. Zonder dat we er al teveel bij stilstaan, spelen bloemen in vele belangrijke situaties in ons leven een belangrijke rol. Hoe dit precies zit en welke bloemen eigenlijk geschikt zijn voor welke gebeurtenissen, daar lees je meer over in dit artikel. 

Verschillende soorten bloemen

Er bestaan vele verschillende soorten bloemen. Over de hele wereld vinden we overal weer unieke bloemen die volledig aangepast zijn aan de lokale omstandigheden en het lokale klimaat. Je zou kunnen zeggen dat een bloem een unieke uiting is van een bepaalde plaats op de planeet. Veel van de bloemen die we hier in Nederland kunnen kopen en terugvinden in bijvoorbeeld boeketten, zijn zogenaamde kweek of teelt bloemen. In Nederland is er een grote bloementeelt en -handel. Hierdoor zijn er in ons land relatief veel verschillende soorten bloemen te verkrijgen die dan ook de hele wereld over worden verscheept. Nederland staat hier dan ook wereldwijd om bekend. Maar wat zijn in ons land eigenlijk de meest populaire bloemen?

Wat zijn de populairste bloemen?

Rozen en tulpen zijn misschien wel de meest bekende en meest populaire bloemen van ons land. Overigens zijn dit ook wereldwijd gezien zeer populaire bloemen. Natuurlijk dragen rozen een speciale betekenis en worden zij vaak gegeven als teken van liefde. Je kunt een geliefde haast geen groter gebaar maken dan het aanbieden van een roos, of liever nog een gigantische bos rozen. Op een dag als valentijnsdag zijn de rozen dan ook niet aan te slepen. Naast de rozen en natuurlijk de tulpen zijn ook chrysanten, lelies, anjers, narcissen en orchideeën zeer populaire bloemen om te geven. Het leukste is dan ook natuurlijk om een mooi boeket samen te stellen of te laten samenstellen door de bloemist, zodat je vele verschillende soorten van deze prachtige bloemen samen kunt geven.

Een boeketje geven dat lang mee gaat

Chrysanten en anjers zijn voorbeelden van bloemen die lang mee gaan. Maar buiten dat is het voor de levensduur van een boeket bloemen met name van belang dat het water waar de bloemen in staan regelmatig ververst wordt. Daarnaast is het ook altijd goed om voldoende plantenvoeding toe te voegen aan het ververste water. Zo kun je de levensduur van je mooie nieuwe boeket bloemen doorgaans behoorlijk lang oprekken. Je kunt wat dit betreft ook altijd even advies inwinnen bij de bloemist. Hij of zij weet doorgaans zeer goed welke boeketten langer mee gaan en welke wat minder lang. Bij sommige bloemen is het nou eenmaal zo dat ze prachtig zijn in een boeket, maar dat het niet lang duurt voordat ze hun blaadjes laten vallen. Mocht je nou een boeket willen dat echt lang meegaat, dan kun je altijd nog overwegen te kiezen voor droogbloemen.