Source Promo
Image default
Business / Marketing and Advertising

Alternatief voer voor het vissen

De wil om te vissen komt en gaat. Hierbij hebben we niet altijd zin en of tijd om langs de hengelsport winkel te gaan of online iets te bestellen. Gelukkig zijn er ontzettend veel alternatieven die je als vervangend aas kunt gebruiken. In dit artikel enkele voorbeelden waar je aan kunt denken die je waarschijnlijk wel ergens in de voorraadkast hebt liggen. Dit voer kan je in de viskoffer mee nemen voor jezelf maar ook voor de vis. Zie onderstaande.

 

Ontbijtkoek

Ontbijtkoek is een kruising tussen koek en brood. Het zit vol met goed uitlokkende suikers om vis te attenderen op dit aas. Ontbijtkoek kan gebruikt worden door het te kneden. Hierbij kan het direct op de haak worden gezet. Ook kan het ingezet worden als lokvoer. Als je dit goed vermengd met een deel water, dan kan je hier goede voerballen mee maken. Blijft het droog dan kan het zelfs ingezet worden als drijvend aas. Het zal verschillende minuten blijven drijven, waarna het langzaam zal afzinken. Zeker het zakken langs ritekragen kan de nodige vis opleveren.

 

Honden – of kattenbrokken

Deze brokken kunnen het ook goed doen. De wat grotere brokken kunnen doorboord worden en op de hair gezet of middels een bait-elastiek gelust worden. Nog beter is het een dag van tevoren in een klein beetje water te zetten. De brokken zullen dan opzwellen en zacht worden. Het is dan zo zacht dat het direct op de haak gezet kan worden. Dit camoufleert de haak meteen. Deze brokken zijn vaak een nog beter alternatief dan drijvend brood. Dit brood wordt vaak heel snel opgemerkt door watervogels en meeuwen. Deze brokken blijven vaak veel lager onopgemerkt, waardoor je je visjes er tussenuit kan plukken. 

 

Brinta pap

De vlokken van Brinta of andere ontbijtgranen zijn een prima grondvoer voor het feedervissen of penvissen. Met het aanmaken met een beetje water, stroop, zout en suiker kunnen lekker geurende ballen gemaakt worden die langzaam uit elkaar vallen. Veel bestaande lokvoeren bestaan ook grotendeels uit gemalen graansoorten 

https://www.sportvisgigant.nl/