Source Promo
Business / Marketing and Advertising

Al eens aan schuiframen gedacht?

Schuiframen kopen is niet direct de eerste zaken van een huis waar je aan denkt wanneer je op zoek bent naar je droomwoning. Lage woonlasten, ligging en omgeving zijn factoren die een belangrijke bijdrage leveren aan de tevredenheid van de bewoners. Daar tegenover staat dat de grootte van een woning en de ruimtes in de woning het gevoel van tevredenheid negatief beïnvloedt. Aan de woonlasten, de ligging of de omgeving kunnen schuiframen geen invloed op uitoefenen. Maar ze oefenen wel invloed uit op de beleving van de ruimtes. Zo zorgen ze voor meer lichtinval in huis, iets waarvan veel mensen gelukkiger worden. Bij de toepassing van dit soort ramen hoef je geen rekening te houden met de ruimte die ze innemen, waardoor schuiframen een ruimtelijker gevoel geven.

Schuiframen zijn er in twee soorten

Natuurlijk kent iedereen de schuiframen die je horizontaal verschuift. Ook wel schuifpui genoemd. Je schuift de verschillende delen van je pui over elkaar heen. Hierdoor krijg je een grote doorgang naar je tuin, terras of balkon. Door gebruik te maken van dit soort ramen, maak je vaak ook gebruik van een groot glasoppervlak. Hierdoor is het tuincontact optimaal evenals de lichtinval. Om even te luchten zet je ze slechts een klein stukje open. Ideaal als het wat kouder is.
Schuiframen die je verticaal opent, zie je vooral veel in oudere grachtenpanden. Waardoor ze erg bepalend zijn voor het uiterlijk van je woning. Grachtenpanden hebben vaak geen balkon, dan zijn ramen die je omhoog schuift in de zomer natuurlijk ideaal. De vensterbank heeft met deze ramen geen last van openslaande ramen. Dus alle woondecoratie kan gerust blijven staan.

Schipper Ede voor iedereen

Ben je particulier of een zakelijke klant? Schipper Ede is sinds 1959 een echt familiebedrijf en dé specialist op het gebied van onderhoudsarme en goed isolerende schuifpuien en kozijnen in Ede en omgeving. Hier ben je aan het juiste adres voor een advies op maat. Voor zowel nieuwbouw als een verbouw- of renovatie project. Vanaf de productie tot en met de montage. Uiteraard nemen de vakkundige monteurs na het vervangen van het oude kozijn voor nieuwe schuiframen, het oude kozijn mee.