Source Promo
Image default
Sport

4 tips voor het regelen van sponsoren voor je toernooi

Een toernooi organiseren kan een hoop geld kosten. Je moet faciliteiten regelen, misschien wel huren. Je hebt eten en drinken nodig voor de deelnemende atleten en misschien wel een catering inschakelen voor de toeschouwers die komen kijken. En denk ook aan de randvoorwaarden zoals sportprijzen en materieel voor de wedstrijden zelf.

Dat kun je natuurlijk niet allemaal uit eigen zak betalen. Ook amateurclubs maken daarom gebruik van sponsoren wanneer inkomsten van betalende leden niet voldoende zijn voor het organiseren van wedstrijden. De vraag is, hoe vind je nieuwe sponsoren?

Op zoek naar sponsoren

Ga bij het zoeken naar nieuwe sponsoren langs bij lokale bedrijven. Het zijn vooral bedrijven uit de buurt die op zoek zijn om in dezelfde regio reclame te maken voor hun bedrijf. Zorg voor een goed verhaal en zorg dat je wat te bieden hebt. Je komt immers niet je hand ophouden, je doet een voorstel!

Creëer mogelijkheden voor bedrijven om hun naambekendheid te vergroten

Een bedrijf is eerder geneigd om je sportclub of evenement te sponsoren wanneer de vereniging genoeg mogelijkheden biedt om de bedrijfsnaam onder de aandacht te laten komen. Denk aan borden langs het veld of de bedrijfsnaam afgedrukt op de shirts waarin gespeeld wordt.

Laat het logo of de bedrijfsnaam afdrukken op de trofee

Dankzij moderne productietechnieken is het tegenwoordig mogelijk om een naam en afbeelding naar keuze af te laten drukken op de trofee. Hoe leuk is het voor je sponsor wanneer ze hun bedrijfsnaam en –logo afgedrukt zien op de grote bokaal die je als wisseltrofee uitreikt aan de winnaar? Over exposure gesproken!

Geef het toernooi de naam van je hoofdsponsor

De Keukenkampioendivisie heet natuurlijk niet voor niets zo. Door aan te bieden om de naam van je toernooi of competitie te veranderen in die van je hoofdsponsor maak je het erg aantrekkelijk voor bedrijven om meer geld te bieden voor het hoofdsponsorschap.