Source Promo
Image default
Business / Marketing and Advertising

Zorg voor een veilige reis met deze tips

Het wegverkeer wordt met de dag drukker. De drukte kan gevaarlijke situaties opleveren, waardoor de verkeersveiligheid is afgenomen de laatste jaren. Om de veiligheid van de mensheid te waarborgen, probeert de overheid de bevolking te stimuleren de veiligheid voorop te stellen.

Vaak kan de veiligheid al gewaarborgd worden door kleine aanpassingen. Echter zullen de weggebruikers open moeten staan voor deze veranderingen of producten. Door reclames, artikelen en krantenkoppen wordt er geprobeerd de weggebruikers aan te spreken.

Gewenste snelheid

Langs de weg zie je om de zoveel kilometer een snelheidsbord. Dit bord geeft de juiste snelheid aan op de betreffende weg om de veiligheid voorop te stellen. Ook bij theorielessen wordt het duidelijk gemaakt: hoe hoger de snelheid, hoe groter de stopafstand. Blijf daarom binnen de maximumsnelheid om veilig thuis te komen.

Tijdig vertrekken

Vaak wordt een te hoge snelheid verklaart door een laat vertrek. Om de tijd in te halen, zal er sneller gereden worden om tijdig op de gewenste plek te arriveren. Om dit te voorkomen, is een tijdig vertrek de enige oplossing.

Opvallen

Kleding kan een grote bijdrage leveren in het verkeer. Reflecterende of contrasterende kleding kan helpen ongelukken te voorkomen. Bestuurders zullen je tijdig opmerken, waardoor een aanrijding voorkomen zal worden. Daarbij is fietsverlichting uiteraard niet te vergeten. Kleine moeite met een groot verschil!

Extra hulpmiddelen

Uiteraard kunnen botsingen en beschadigingen voorkomen worden door extra hulp. Helaas zul je niet altijd vergezeld worden door een bijrijder, waardoor de hulp er somtijds niet in zal zitten. Om toch voorzien te zijn van extra hulp is een achteruitrij camera de ideale oplossing. Via een beeldscherm naast het stuur kunt u direct zien of het voertuig geen beschadigingen zal maken bij het inparkeren. De achteruitrijcamera set kopen is mogelijk op diverse websites en winkels.

http://vanzwitserland.nl