Source Promo
Business / Marketing and Advertising

Zoekmachine optimalisatie | SEO specialist

Zoekmachine optimalisatie

Bent u geïnteresseerd in wat zoekmachine optimalisatie (SEO) nu precies is? Doorgaans wordt zoekmachine optimalisatie gerekend tot de online marketing. Dat is het onbetaald online adverteren in zoekmachines zoals Google, Bing of Yahoo! Maar wat doet een SEO specialist nu in dit vakgebied?

Binnen de zoekmachine marketing zijn uiteenlopende disciplines te vinden waarin een expert hooggekwalificeerd moet zijn wil men succes boeken met online adverteren. Enkele voorbeelden hiervan zijn linkbuilding, content optimalisatie en responsive design. In sommige gevallen wordt SEA hier ook tot gerekend, maar dit valt eigenlijk onder zoekmachine adverteren. In dit geval gaat het uitsluitend om hoog in de organische resultaten van Google te komen met zoekmachine optimalisatie.

Zoekmachine optimalisatie en SEO

Zoekmachine optimalisatie, beter bekend als SEO, wat staat voor Search Engine Optimization is een vorm van zoekmachine marketing die zich richt op het behalen van hoge posities in de organische resultaten. Deze organische zoekresultaten zijn het gevolg van een zoekopdracht die een webgebruiker heeft ingevuld. Google geeft vervolgens de meest logische resultaten die iets kunnen betekenen voor de webbezoeker.

In het vakgebied van zoekmachine optimalisatie (SEO) richt men zich op het verbeteren van aspecten in een website zoals tekst, content, meta beschrijving en ankertekst om de online vindbaarheid te verbeteren. Daarnaast kan een specialist zich focussen op de off-page en on-page aspecten van linkbuilding. Waardevolle backlinks verhogen de autoriteit van een website. Maar ook bijvoorbeeld een goede navigatiestructuur. Dit zijn enkele onderdelen van zoekmachine optimalisatie.

Zoekmachine marketing

Het overkoepelende onderwerp van zoekmachine optimalisatie (SEO) is de zogenoemde zoekmachine marketing. Hieronder valt ook het versturen van e-mails, het benaderen van klanten om een webdienst af te nemen en het promoten van een bedrijf via social media op het internet. Dit alles draagt uiteindelijk bij aan hoe hoog een website in Google staat.

Krijgt een website zeer veel webbezoekers dan zal deze bovenaan in Google terechtkomen. Zoekmachine marketing omvat dus meer dan alleen hoogwaardige content schrijven en linkbuilding. Indien een bureau of een specialist hierin uitermate bekwaam is zal hij of zij met zoekmachine optimalisatie bijzonder veel succes weten te behalen.