Source Promo
Image default
Dienstverlening

Zo goed mogelijk voorbereid op reis: zo doe je dat!

Wie houdt er nou niet van reizen? Het is heerlijk om nieuwe plekken te ontdekken en nieuwe mensen te ontmoeten in omgevingen die in niets lijken op je thuisbasis. Door te reizen ontdek je ontzettend veel over jezelf en verleg je letterlijk je eigen grenzen! Maar reizen is helaas nooit stressvrij. Deels is die stress onderdeel van de charme van het reizen, maar wie goed voorbereid is, kan een hoop stress voorkomen en dat is toch wel erg prettig. Sluit bijvoorbeeld een goede reisverzekering af. Deze dingen moet je absoluut op orde hebben voor je op reis gaat.

Verzekeren

Zorg dat je een goede reisverzekering hebt voor je reis. Een reisverzekering dekt de kosten van vervelende onverwachte situaties. Denk aan onverwachte medische hulp, het verlies van spullen of diefstal. Je hebt twee typen reisverzekering: de kortlopende reisverzekering en de doorlopende reisverzekering. Een kortlopende reisverzekering biedt dekking vanaf het begin van je reis tot aan het einde ervan. Een doorlopende reisverzekering (de naam zegt het al) loopt onbeperkt door. Een doorlopende reisverzekering is voordelig voor mensen die meerdere keren per jaar weggaan. Doe goed onderzoek en ga voor de beste reisverzekering voor jou

Geldzaken op orde

Hoewel hier in Nederland contant geld eigenlijk niet meer gebruikt wordt, is dat niet in alle landen het geval. Zorg dat je altijd wat contant op zak hebt. Zorg er daarnaast voor dat je ook de mogelijkheid hebt om met een betaalpas te betalen. Binnen de EU kan dit met je gewone bankpas. Je kunt bijvoorbeeld gewoon een taxi reserveren Maastricht met de pas, maar buiten de EU moet je je betaalpas deblokkeren voor betalingen buiten de EU of moet je betalen met creditcard. Voor reizen buiten de EU is een creditcard eigenlijk onmisbaar. Hou altijd foto’s van je betaalpassen op zak. Zo heb je een bewijs voor het geval je een van je betaalpassen onverhoopt verliest.

Gezondheid

Zorg dat je altijd je pasje van je zorgverzekering bij je hebt. Dit is waar ook ter wereld het bewijs van je verzekering. Check ook het reisadvies van het land van bestemming. Voor sommige landen moet je bepaalde vaccinaties halen. Regel dit op tijd! Voor sommige landen zijn bepaalde vaccinaties niet verplicht, maar wel aan te raden. Het is dus oprecht aan te raden om deze vaccinaties wel te nemen. Verdiep je in de ziekte waartegen je je laat vaccineren en de werking van het vaccin. Ga jij binnenkort op reis? Let dan even op deze tips!