Source Promo
Business / Marketing and Advertising

Webcam schuifje

Nog voor het einde van dit jaar zullen alle medewerkers die een laptop van de zaak hebben, gebruik moeten maken van een webcam schuifje. De mensen van de buitendienst, dat zijn er 8 in totaal hebben allemaal een laptop van de zaak in gebruik. Deze mogen ze ook voor persoonlijke doeleinden gebruiken, op eigen risico. We moeten ons steeds meer bewust zijn van cybercrime en de gevolgen daarvan. We hebben de afgelopen jaren al meerdere malen meegemaakt dat hackers het op ons bedrijf en onze systemen hebben gemunt. Het is gelukkig met een sisser afgelopen tot op heden. We hebben een goede it-afdeling binnen het bedrijf, die constant waakzaam is. Hackers worden steeds brutaler en steeds geraffineerder. Er is sprake van een kat en muisspel. Je kan niet achterover leunen en denken dat het allemaal wel in orde is met de beveiliging van je IT omgeving. Je moet je bewust zijn van zwakke plekken binnen je eigen systeem, zodat het bedrijf, de medewerkers en de klanten geen gevaar lopen. We hebben bijvoorbeeld veel gevoelige informatie van klanten in ons systeem. Het zou een ramp zijn als deze in handen komt van criminelen. Een andere zwakke plek die tot op heden niet werd gezien als een zwakke plek, is de camera van de laptops van de medewerkers van de buitendienst. Er is sprake van een nieuwe, hardnekkige vorm van cybercrime. Deze kan gelukkig worden voorkomen met een webcam schuifje. Met zo’n schuifje voorkom je dat hackers met je meekijken via de camera van je laptop.

Webcam Schuifje houdt hackers buiten de deur

Met een webcam schuifje hou je kwaadwillenden letterlijk buiten de deur. Hackers kunnen namelijk ongemerkt je laptop binnendringen en de controle over je camera overnemen. Zo kunnen ze ongemerkt meekijken bij alles wat je doet. Op deze manier worden er veel inbraken gepleegd momenteel. Men kan namelijk precies zien wat er te halen valt op kantoor of bij iemand thuis. Ze kunnen ook weten wanneer er niemand aanwezig is in het pand. Met een webcam schuifje voorkom je dat er wordt meegekeken via de camera van je laptop. Een webcam schuifje kun je gewoon online bestellen.

Webcam Cover

Een webcam schuifje kan je online bestellen bij Webcam Covers. Wanneer je een webcam schuifje bestelt voor 12:00 dan heb je het de dag erna in huis. Alle medewerkers van de buitendienst gaan worden verplicht om een webcam schuifje te gebruiken. Het is een simpele en goedkope oplossing voor een gevaarlijk probleem.