Source Promo
Image default
Internet

Wat is een online drukkerij?

Boeken, scripties en vergelijkbare documenten kun je laten afdrukken bij een drukkerij. Wist je dat er ook online drukkerijen zijn waar je jouw boek laten drukken kunt? Vanuit het comfort van je eigen huis kun je aangeven wat je wilt laten afdrukken, op welke manier je het wilt laten afdrukken en hoeveel exemplaren je ervan wilt laten maken. Binnen een handomdraai heb je dit bepaald, waarna je binnen enkele werkdagen kunt genieten van jouw afgedrukte documenten. Hieronder gaan we dieper in op online drukkerijen, de plus- en minpunten en of er een online drukkerij is die boven de rest uit springt.

De voordelen van een online drukkerij

Ten eerste is het gemak een groot voordeel van een online drukkerij. Je hoeft geen trip meer te maken naar de lokale drukkerij (in welke mate deze in de buurt van je te vinden is). Waar je ook bent, je kunt eenvoudig en snel online bepalen wat je wilt laten drukken. Zelfs vanaf je smartphone kun je voortaan gebruik maken van een online drukkerij. Gemakkelijker dan dat wordt het niet. Daarnaast zijn online drukkerijen goedkoper in vergelijking met real life drukkerijen. Alhoewel de printers natuurlijk wel ergens opgeslagen zijn, is er geen winkel waarvoor huur betaald moet worden. Dit drukt de prijzen. Bovendien boeten online drukkerijen niet in op het gebied van kwaliteit. Je kunt dus met een gerust hart bij hen bestellen. Of je nu in grote getalen wilt laten drukken of maar één exemplaar, het is allemaal mogelijk. Ook wordt er met jouw voorkeuren rekening gehouden. Tot slot hoef je niet lang te wachten op je bestelling. Bij sommige online drukkerijen (bijvoorbeeld Ezbook) is het mogelijk om je boek al binnen 24 uur te laten drukken. Dat is nog eens service!

De nadelen van een online drukkerij

Bij een online drukkerij ben je gebonden aan het feit dat dit via een website uitgevoerd wordt. Waar je in het echte leven meer specificaties kunt aangeven met betrekking tot jouw voorkeuren, krijg je bij een online drukkerij maar een aantal opties waaruit je kunt kiezen. Vaak is dit genoeg, maar soms niet. Dat is een limitatie van online te werk gaan. Tevens heb je geen persoonlijk contact met de drukkerij. Sommigen missen dit menselijke aspect.

Tip van de dag: Ezbook

Als je op zoek bent naar een online drukkerij die alles kan printen wat je maar wilt, moet je bij Ezbook. Voor boeken laten drukken is er geen betere site. Ten eerste vind je hier de beste prijzen. De prijs – kwaliteit verhouding is uitstekend. Lang hoef je niet te wachten op je bestelling: er zijn geen wachttijden en bestellingen worden binnen 3 tot 5 dagen geleverd. Binnen 24 uur is mogelijk via de spoedlijn. Bestellen online doe je in 3 stappen. Zo makkelijk kan het zijn.