Source Promo
Image default
Auto's en Motoren

Wanneer kun je een autoverzekering stopzetten of beëindigen?

Als je de eigenaar van een auto bent, loop je altijd een bepaald risico. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje, waardoor je eigenlijk op elk moment wel jouw auto total loss kunt rijden. Ook loop je altijd een bepaald risico met het oog op diefstal of vandalisme, ongeacht voor welke van de autoverzekeringen je gekozen hebt.

Wil je graag deze risico’s voor jezelf zoveel mogelijk verkleinen? Dan is het interessant om voor een autoverzekering met een uitgebreide dekking te kiezen. Maar, wat nou als je op een gegeven moment géén autoverzekering meer nodig hebt? Wat als je bijvoorbeeld jouw auto gaat verkopen? Op welke manier kun je dan jouw autoverzekering stopzetten of beëindigen? Je leest het hieronder.

Auto schorsen

Ben je van plan om een auto te gaan schorsen? Ben je bijvoorbeeld van plan om de auto in de komende maanden niet te gebruiken? Als je een auto gaat schorsen, betekent dit dat je niet meer verplicht bent om de auto te verzekeren. Vanaf het moment van schorsen kun je dus ook de autoverzekering stopzetten. Nadat je de auto weer gaat ontschorsen, kun je de autoverzekering ook weer in laten gaan. Hiermee weet je dus moeiteloos de nodige kosten te besparen.

Auto verkocht

Heb je jouw auto verkocht? Dan is het zaak om jouw autoverzekering te beëindigen. De auto staat immers niet meer op jouw naam en jij rijdt ook niet meer in de auto. Door de autoverzekering op het juiste moment te beëindigen, voorkom je dat je onverhoopt teveel geld blijft betalen.  

Hoe je de autoverzekering kunt beëindigen? Nou, bij de meeste verzekeringsmaatschappijen gaat dat bijzonder simpel. Je kunt dit telefonisch regelen, maar je kunt het in veel gevallen ook via het internet regelen. Via bijvoorbeeld het klantenportal van jouw verzekeringsmaatschappij kun je met enkele klikken op de knop direct jouw autoverzekering beëindigen. Overigens kun je ook op die manier direct een nieuwe verzekering, bijvoorbeeld een speciale Seat verzekering, afsluiten. Gemak dient de mens en de bezitters van een auto!