Source Promo
Image default
Aanbiedingen

Vier tips voor een sfeervol en praktisch terras!

Vier tips voor een sfeervol en praktisch terras!

Heb jij een horecaonderneming met een groot terras, of heb je thuis een groot terras? Het kan erg lastig zijn om dit terras netjes te houden. Daarnaast moeten alle onderdelen op het terras onderhouden worden en niet kapot gaan. Er zijn genoeg tips die deze last een stuk lichter voor je kunnen maken. Het kan alleen lastig zijn om zulke oplossingen te bedenken. In deze blog behandelen we daarom een aantal tips die kunnen helpen bij een praktische aankleding van jouw terras. Lees dus gauw verder en geef jezelf wat meer rust!

Grote tegels

Vuil gaat zich makkelijk vestigen in de voegen, rondom de tegels. Daarom is handig om bij voorbaat grote tegels te plaatsen. Hierdoor vermindert het aantal voegen en hoef je enkel de oppervlakte van de tegels schoon te maken. Voegen zijn namelijk erg moeilijk om schoon te krijgen. Daarnaast kan het handig zijn om tegels te kiezen waarin vuil en krassen niet snel zichtbaar zijn. Je krijg namelijk te maken met verschillende weeromstandigheden en het verplaatsen van meubelen. 

De juiste materialen

Door de juiste materialen voor de meubelen te kiezen, bespaar jij jezelf een hoop tijd en energie. Kies bijvoorbeeld voor materialen die je gemakkelijk kan schoonmaken, zoals kunststof of bepaalde soorten hout. Hierdoor wordt vuil minder snel zichtbaar en kan je vuil makkelijker verwijderen. Je krijgt zo meer tijd om andere belangrijke dingen te doen. 

Praktische en slimme verlichting

Moderne en slimme verlichting is over het algemeen makkelijker te onderhouden en te bedienen. Zo kan je alleen al met slimme verlichting alle lampen in een ruimte vanaf één punt bedienen. Daarnaast wordt moderne verlichting zo geproduceerd dat je het in enkele minuten kan installeren en onderhouden. Zo is LED-verlichting ook nog eens een stuk duurzamer dan ouderwetse verlichting, waardoor je op de lange termijn goedkoper uit bent. 

Kunstplanten

Kunstplanten lijken tegenwoordig sprekend op echte planten. Hierdoor is het erg aantrekkelijk voor veel mensen om kunstplanten te gebruiken. Deze hoef je namelijk niet te onderhouden en je kan ze op iedere mogelijke plek plaatsen. In de schaduw gaan ze namelijk niet dood en tegen de felle zon zijn ze goed beschermd. Het aanbod kunstplanten is tegenwoordig gigantisch. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een traditionele kunst laurier van Leopoldflora. Aan de andere kant je ook gewoon kiezen voor de oosterse uitstraling van bamboe. Doordat het onderhoud ervan wegvalt, krijg je dus een hoop extra tijd voor andere dingen.

https://www.leopoldflora.com/nl/kunstplanten/kunst-laurier/